Zwitserse variatie: van WNF tot chemie en meer - Postzegelblog

Zwitserse variatie: van WNF tot chemie en meer

0

Behalve de nieuwe serie permanente zegels waarover ik gisteren schreef,  verschenen 3 maart ook nog acht bijzondere zegels: het 50-jarig bestaan van het Wereld Natuur Fonds wordt gevierd met een 100 rp-zegel met daarop een pandabeer (niet het WWF-logo); een zeskantige zegel (85 rp) met een honingbij, veertien stuks van deze zegel zitten ook in een velletje, tevens een mooie maximumkaart.

50 jaar WNF en honingbij

 

50 jaar Stichting Cerebral en Max Frisch

Verder 50 jaar Stichting Cerebral, gehandicaptenhulp (85 rp, kindertekening); 100e geboortedag van de architect, schrijver en criticus Max Frisch (1911-1991) portretzegel van 100 rp.

Internationaal Jaar van de Chemie en 14e Gymnaestrada

En Internationaal jaar van de Chemie (100 rp, vitamine C); 14e Gymnaestrada, die van 10 tot en met 16 juli in Lausanne wordt gehouden (85 rp, turnende figuurtjes).

1000 Neuenburg en Pettersson en Findus

Tot slot 1000 jaar Neuenburg (100 rp, beeld van de stad) op een 85 rp-zegel Pettersson en Findus, dieren uit de kinderboeken van de Zweed Sven Nordqvist.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.