Stad van Nederland: gratis naar het NAi - Postzegelblog

Stad van Nederland: gratis naar het NAi

1

Het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) in Rotterdam en TNT Post brengen morgen, 28 maart 2011, het postzegelvel ‘Stad van Nederland’ op de markt. Dit velletje is vernoemd naar de nieuwe permanente tentoonstelling in het NAi, die op 1 juli opent. Met een van de postzegels, ongebruikt of gebruikt, is de toegang tot de tentoonstelling gratis. Dat heeft een woordvoerster vandaag meegedeeld. Volgens haar gaat het om 4,2 miljoen zegels.

Op het postzegelvel staan vijf nog niet verwezenlijkte ontwerpen van Nederlandse architecten. De postzegels zijn voorzien van zogeheten Augmented Reality (AR). Dat is een techniek die zo realistisch mogelijk computergemaakte beelden toevoegt aan rechtstreekse, reële beelden.

Volgens de woordvoerster zijn het de eerste postzegels ter wereld met deze techniek. Als mensen de postzegels voor een webcam houden, komen de ontwerpen driedimensionaal tot leven. Dat werkt via de website www.toekomstinbeweging.nl. Wie het hele postzegevel voor de camera houdt, ziet het gebouw van het Architectuurinstituut. Op de website kunnen mensen ook de vrijkaart aanvragen.

Vanaf 1 juli is de tentoonstelling ‘Stad van Nederland – Voel wat de stad met je doet’ te bezichtigen. De tentoonstelling stuurt de bezoekers heen en weer tussen bewondering en afschuw in een stad die is opgebouwd uit maquettes. Bewoners vertellen hoe zij de stad ervaren. De uiteindelijk vraag die beantwoord moet worden is: wat doet de stad met jou?

Bron: Telegraaf

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • paulv op 28 maart 2011 om 08:18

    Op de introductiedag 28 maart was deze postzegel in het ochtendjournaal te zien, zowel bij NOS als RTL7. In beide items laat ontwerpster Sterre Jongerius zien wat met de zegel en een webcam aan extra beelden getoond kan worden.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)