Belgisch velletje met ingebouwde zelfwerkzaamheid - Postzegelblog

Belgisch velletje met ingebouwde zelfwerkzaamheid

0

Met als titel ’de 12 sterrenbeelden’ heeft België 17 januari een velletje gelanceerd met tien identieke zegels in het binnenland 1-tarief (€ 6,10) waarop sterren, manen en planeten en links de twaalf sterrenbeelden. Het is een velletje met ingebouwde zelfwerkzaamheid, want op de randen zitten twaalf zelfklevende cirkeltjes zodat je de zegels op bij voorbeeld een verjaardagskaart kunt personaliseren.

2011 VN-jaar van de chemie

Er gaat geen jaar voorbij of er is wel een VN-jaar. Zo is 2011 het VN-jaar van de Chemie. België heeft daar (ook) 17 januari een zegel in het binnenland 1-tarief aan gewijd met daarop ’het chemische element’. Er zitten tien identieke zegels in een geïllustreerd velletje met op de randen beelden van o.a. scheikundig onderzoek, chemische industrie en chemisch onderwijs.

Waar schrijvers woonden

Tot slot verschenen 17 januari drie zegels in verschillende waarden met als thema ’waar schrijvers woonden’. De zegels zitten steeds in velletjes van vijf met rechts een foto van de desbetreffende schrijver en veel tekst. Achtereenvolgens: La Maison Blanche (Anderlecht) met rechts een portret van Maurice Carême en het manuscript La Liberté (€ 4,65), het Erasmushuis (Anderlecht) met rechts het portret van Desiderius Erasmus (van Hans Holbein) en het manuscript De lof der zotheid, 500 jaar na de eerste uitgave (€ 5,50); het Lijsternest (Ingooigem) en rechts het portret van Stijn Streuvels en het manuscript De Teleurgang van de Waterhoek (€ 6,10).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België Auteurs BoekenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.