Sms-code in plaats van postzegel - Postzegelblog

Sms-code in plaats van postzegel

6

Geen postzegel meer op je post, maar frankeren via een sms’je. De Zweedse Post onthulde dat zij deze mogelijkheid binnenkort gaat bieden. In plaats van je post te voorzien van een, al dan niet zorgvuldig uitgekozen, postzegel, schrijf je er een code op. Deze code ontvang je na het sturen van een sms met een bepaalde tekst. Het systeem werkt voor poststukken tot 2 kilo. Een soortgelijk systeem wordt op 1 april (of zou het een grap zijn?) in Denemarken gelanceerd. Betekent dit het einde van de postzegel?

Hebben brieven nog toekomst?

Volgens postbedrijven over de hele wereld lijdt het geen twijfel dat e-mails, sms’jes en sociale netwerken de communicatie veel sneller en gemakkelijker maken. Waarom zou je eigenlijk nog brieven sturen? E-mailen is snel, gratis en papierloos. Maar de Zweedse en Deense postbedrijven zijn ervan overtuigd dat mensen ondanks de opkomst van andere communicatiemiddelen, brieven zullen blijven sturen. Betalen via de mobiele telefoon is dan een manier om het proces te vergemakkelijken.

“We zijn erg geïnteresseerd en op zoek naar de oplossing”, aldus Anders Åsberg, hoofd marketing en ontwikkeling van de Zweedse Post, “maar de invoering zal niet voor de zomer plaatsvinden”. Volgens Åsberg is het risico dat men vergeet post te frankeren met een code net zo groot als bij het frankeren met traditionele postzegels. Åsberg gaf ook aan dat de introductie van het systeem geen invloed zal hebben op de bestaande tarieven.

Het einde van de postzegel?

Een bijzondere ontwikkeling. Wordt hiermee de teloorgang van de postzegel in gang gezet? Wat denken jullie?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Denemarken ZwedenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Jacqueline van der Pas spaarde in haar jeugd fanatiek postzegels en schrijven is haar passie.

Reacties (6) Schrijf een reactie

 • reintjedevos op 10 maart 2011 om 19:58

  Als je al met SMS’jes je parkeergeld kan betalen?

  De speciale code is dan als een antwoordnummer dat je gebruikt om gratis te frankeren….

  Leuk wordt het als je die code nog even deelt met dit blog :)

 • Jan van Tellingen op 10 maart 2011 om 21:11

  GEEN teloorgang van de postzegel. Moet Lia een andere naam voor haar blog verzinnen…. Wat Zweden doet moeten ze zelf weten. Dan heb ik zojuist mijn laatste Zweedse fietspostzegel-artikel volbracht. Zou toch zonde zijn, als de postzegel verdwijnt. Ik zal in ieder geval altijd blijven fietsen…

 • toon op 10 maart 2011 om 21:19

  laat ik het maar bij een 1-april-grap houden. blijven we tenminste nog postzegels houden. maar interessant is het wel hoor, technisch gesproken dan.

 • paulv op 11 maart 2011 om 09:47

  Op de sites posten.se en postdanmark.dk kan ik niets vinden over deze nieuw te introduceren service. Dat geeft te denken dat 1 april misschien toch ….

 • Gerko op 11 maart 2011 om 12:52

  Het is géén grap ! In Duitsland blijkt dit systeem al enkele jaren te bestaan.
  Zie onderstaande link.
  http://www.deutschepost.de/mlm.nf/dpag/images/flashapps/handyporto_bin/index.htm

 • George v/d Nieuwendijk op 12 maart 2011 om 20:30

  Het bijzonder jammer als dat gebeurd een postzegel op een brief of envelop is
  de bloem het plaatje wat er bij hoort een lege vaas op tafel zonder een bloemetje erin kan ook niet vind ik als ik een kaartje of brief krijg kijk ik eerst naar postzegel dan de naam.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)