Op hoop van zegels, 100 jarig jubileum - Postzegelblog

Op hoop van zegels, 100 jarig jubileum

1

Afgelopen weekend vierde de Haarlemse filatelistische vereniging Op Hoop Van Zegels haar 100-jarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan organiseerde het bestuur van de vereniging een tentoonstelling, waar leden delen van hun verzameling konden laten zien. De tentoonstelling is een succes geworden. De burgemeester opende de tentoonstelling op 5 maart rond 11 uur door een jubileumpostzegel te plakken op een envelop.

De bezoekers hebben de kaders van de leden/inzenders met plezier bekeken. De belangstelling voor de speciale jubileumpostzegels was zeer groot. Voor elk lid was een set van drie verschillende zegels gereserveerd. Voor de vrije verkoop waren ze na een paar uur niet meer beschikbaar. Maar daar is een oplossing voor bedacht want ze kunnen nabesteld worden.

De vereniging werd op 1 maart 1911 opgericht en had ten tijde van haar oprichting negen leden. 100 jaar later heeft OHVZ ruim 450 leden. De vereniging is actief met een rondzenddienst voor ruil van doubletten, maandelijkse bijeenkomsten met veiling en een filatelistenloket voor nieuwe Nederlandse uitgiften. In maart en september is er een ruilbeurs.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)