Haagsche Philatelisten en Philatelica fuseren tot Verenigde Haagse Filatelisten - Postzegelblog

Haagsche Philatelisten en Philatelica fuseren tot Verenigde Haagse Filatelisten

4

Per 1 januari 2011 is de een van de oudste verenigingen van postzegelverzamelaars, de Haagsche Philatelisten Vereeniging, opgericht in 1897, gefuseerd met de in 1911 in Den Haag opgerichte vereniging Philatelica. De fusie vond plaats op de dag dat Philatelica precies honderd jaar bestond. De verenigingen gaan samen verder onder de naam Verenigde Haagse Filatelisten.

Logisch vervolg

De beide verenigingen houden al vele jaren gezamenlijke bijeenkomsten en brengen ook een  gemeenschappelijke mededelingenblad; ‘de Brug’ uit. Onlangs hebben beide verenigingen besloten te fuseren om zo de krachten nog beter te bundelen. De Verenigde Haagse Filatelisten hebben per 1 januari 2011 ruim 350 leden en worden daarmee een grote en sterke vereniging.

Voor elk wat wils

De nieuwe naam is mede gekozen om daarmee duidelijk te maken dat iedere filatelist in de Haagse regio zich bij de nieuwe vereniging kan aansluiten. De ledenbijeenkomsten zijn zeer geanimeerd. Er is een lezing van een specialist (of van de Bond (KNBF)) en een veiling met over het algemeen zeer goede stukken. In de dubbeltjesboeken kan men voor weinig geld interessante vondsten doen. De na- veiling kent een gevarieerd aanbod voor redelijke prijzen. Daarnaast is er een uitgebreid rondzendverkeer in de regio waar alle leden van de vereniging aan kunnen deelnemen.

Nieuw beleid

Het nieuwe bestuur is klein en slagvaardig; het bestaat uit Max Plantinga (voorzitter) Paul Roessingh van Iterson (penningmeester), Hans Prins (secretaris), Ben Schotmeijer (rondzendverkeer) en Bert Oosterloo (ledenadministratie). Het oprichten van een jeugdafdeling en het intensiveren van digitale communicatie behoren tot de eerste plannen van het nieuwe bestuur voor het komende jaar.

Persoonlijke zegels

Ter gelegenheid van de fusie heeft de Haagsche Philatelisten Vereeniging een drietal persoonlijke zegels uitgegeven en aan haar leden beschikbaar gesteld.  De onderwerpen zijn: Wilhelmina hangend haar met het stempel van de oprichtingsdatum; de Koninklijke Erepenning ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan en een zegel met het logo van de vereniging. Philatelica Den Haag heeft voor haar leden een 100-jaar herdenkingszegel en een speciale enveloppe uitgegeven. De drie gekleurde strepen op de zegel en de enveloppe symboliseren de eenheid in verscheidenheid die de vereniging gekenmerkt heeft. De zegels zijn als set van vier velletjes bij de secretaris (Hans Prins, tel. 070 3450664) te bestellen. Voor nieuwe leden heeft de VHF gedurende het eerste halfjaar van 2011 een speciale aanbieding. (www.hphv.nl)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • A R Kramer op 8 april 2015 om 21:55

  Wordt deze website binnenkort geactualiseerd? Voor zover ik het kan beoordelen is de informatie zeer verouderd.

 • Hennepnetel op 9 april 2015 om 00:52

  Een blog geeft van alles dat er in komt slechts het beeld van de actualiteit van toen.

  We gaan toch niet alles hier actualiseren????

 • Lars op 9 april 2015 om 07:43

  Jammer dat de ‘Vind ik leuk’/’Vind ik niet leuk’ functie weg is…

 • Ben van Ingen op 9 april 2015 om 14:22

  Maakt niet uit of het leuk is of niet.
  Bij de fusie zijn ‘ze’ uit de Federatie IV Philatelica gestapt omdat ze het beter konden.
  Het “nieuwe beleid” is echter niet succesvol geweest.
  De vereniging is in 4 jaar hard achteruit gelopen.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)