Oostenrijk brengt veel voor themaverzamelaars - Postzegelblog

Oostenrijk brengt veel voor themaverzamelaars

2

Oostenrijk werkt al jarenlang een uitgifteprogramma af waar altijd veel voor de gading van themaverzamelaars tussen zit. Neem nou de eerste weken van dit jaar. Dat begon al op de eerste emissiedag (21 januari) met een 75c-zegel (oplage 180.000) in een nieuwe reeks, genaamd Musikinstrumente. Op deze eerste zegel een viool, qua elegantie en veelzijdigheid nauwelijks te overtreffen, aldus deskundigen. De historie van de viool gaat terug naar het begin van de 16e eeuw, naar 1523, toen ze werd genoemd in een oorkonde getiteld ’les trompettes et vyollons de Vercelli’ (de trompetten en violen uit Vercelli). De oudste afbeelding van een viool komt voor op een altaar in de S.Cristoforokerk in Vercelli.

Marburg in reeks ‘Altes Österreich’

Verder werd 21 januari met een zegel van 65c (oplage 180.000 stuks) de reeks Altes Österreich voortgezet, deze keer gewijd aan Marburg, dat in 2012 zal fungeren als Cultureel Hoofdstad van Europa.

100 jaar Oostenrijkse kankerbestrijding

Ook het 100-jarig bestaan van de Österreichische Krebshilfe werd 21/1 herdacht. Op de zegel (55c; oplage 180.000) de eerste president van de organisatie (Anton Freiherr von Eiselsberg) en daarachter keizer Franz Joseph.

Bruno Kreisky

Bruno Kreisky (1911-1990) was zonder twijfel een van de belangrijkste personen van de tweede republiek Oostenrijk. Zijn 100e geboortedag werd 22 januari herdacht met een 55c-portretzegel (180.000).

Museum Joanneum Graz

Meer dan 4,5 miljoen objecten die de natuur, geschiedenis, kunst en cultuur van Steiermark weerspiegelen zijn te vinden in het oudste museum van Oostenrijk, Joanneum Graz. Ter gelegenheid van het 200-jarig bestaan van het Joanneum verscheen 26 januari een velletje met daarin een 100c-zegel (oplage 150.000).

200ste geboortedag Franz Liszt

De maand werd 29 januari afgerond met een 65c-zegel die de 200e geboortedag van de Oostenrijks-Hongaarse componist Franz Liszt (1811-1886) herdenkt. Oplage van deze zegel 650.000 stuks, in velletjes van tien. NB. Duitsland heeft Liszt 3 februari herdacht met een 55c-zegel.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.