Zweedse vlag wappert 500 jaar - Postzegelblog

Zweedse vlag wappert 500 jaar

11

De geschiedenis van de Zweedse vlag met zijn gele kruis op een blauwe ondergrond gaat 500 jaar terug. Men denkt dat de vlag is afgeleid van de Deense vlag, de Dannebrog, en dat de gele kleur is gebaseerd op het zogenaamde kleine wapen, de drie gouden kronen. Het was koning Johan III (1537-1592) die het ontwerp van de vlag in 1569 liet vastleggen, maar in wezen werd deze al gebruikt sinds de tijd van Gustaaf I, enkele decennia eerder.

Postzegels met Zweedse vlaggen en juichende mensen

Zweden heeft 27 januari het 500-jarig bestaan van het nationale symbool herdacht met de uitgifte van vier zelfklevende brev-zegels en een brev-zegel van de rol. Op de vier zegels uitgegeven in een boekje van tien staan vlaggen en juichende mensen en op de rolzegel wappert alleen de vlag.

Fossielen

Meer en meer mensen shoppen online. Zweden heeft op deze handel ingehaakt door de introductie van twee zelfklevende zegels waarop fossielen met als waarden 30 kr. en 40 kr.

Vijf modellen fietsen

Tot slot wordt een gezond leven gepromoot door het in roulatie brengen van een boekje met tien brev-zegels (vijf motieven, 60 kr.) met daarop diverse modellen fietsen. Er zijn ook vijf maximumkaarten uitgegeven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Zweden Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.