6 Antwerpse wereldkampioenen wielrennen - Postzegelblog

6 Antwerpse wereldkampioenen wielrennen

1

Ter gelegenheid van het 120 jarig bestaan van de provinciale afdeling Antwerpen van de Wielerbond Vlaanderen, verscheen er op 27 november er een souvenirkaart met 6 postzegels van bpost. Op de kaart zijn 6 wereldkampioenen op de weg afgebeeld. Zij zijn allen geboren in de provincie Antwerpen; Georges Ronsse, Karel Kaers, Rik Van Steenbergen, Stan Ockers, Rik Van Looy, Tom Boonen. 

Naast de souvenirkaart is er ook een set met 6 losse zegels verkrijgbaar. De postzegels zijn niet te koop bij de postkantoren maar alleen te bestellen via de Wielerbond Vlaanderen afdeling Antwerpen.

Wielerbond Vlaanderen

Sinds 2002 neemt Wielerbond Vlaanderen (WBV) taken over van de Koninklijke Belgische Wielrijdersbond KBWB). Vanzelfsprekend voor het Vlaamse landsgedeelte. Het Waalse landsgedeelte heeft hiervoor de Fédération Cycliste Wallonie-Bruxelles (FCWB). De WBV ontfermt zich over het jeugdwielrennen, het niet-professionele wielrennen, de recreatieve sportbeoefening, de organisatie van wedstrijden, de opleiding en begeleiding van wielerclubs in het algemeen en renners in het bijzonder en de promotie van de wielersport in Vlaanderen. De bond heeft waarden als fairplay, teamspirit en respect voor de natuur en de tegenstander, hoog in het vaandel staan.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Fietsen en wielrennenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • Jan van Tellingen op 8 februari 2011 om 19:27

    Ik kreeg de brief en de afbeeldingen van de zes zegels regelrecht van de afdeling Antwerpern van de WBV.
    Ik vind wel dat de €15 excl. verzendkosten, buiten proporties zijn voor normale frankeerwaarde (1)zegels.
    OMdat er geen fietsen opstaan heb ik ze niet besteld. De affiniteit blijft natuurlijk wel bestaan.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)