Ronald Reagan, Gregory Peck en Mark Twain op VS-programma - Postzegelblog

Ronald Reagan, Gregory Peck en Mark Twain op VS-programma

1

De Verenigde Staten hebben in 2011 weer een aantal zegels op het programma staan dat internationaal hoog zal scoren. Het jaar werd 22 januari, zoals gemeld, dus geopend met een zegel gewijd aan het Lunar New Year. Verder wordt o.a. op 29 januari het 150-jarig bestaan van Kansas postaal gevierd met een zegel waarop oude en nieuwe windmolens; 10 februari, een portretzegel ter gelegenheid van de 100e geboortedag van de 40e president van de VS, Ronald Reagan (1911-2004).

Op 12 april wordt begonnen met een reeks waarmee wordt gememoreerd dat 150 jaar geleden de Civil War uitbrak, de reeks wordt voortgezet tot 2015; Gregory Peck staat 29 april op de 17e zegel in de reeks Legends of Hollywood; in juni verschijnt de 27e zegel in de Literaire reeks met een portretzegel van Mark Twain.

In augustus de 10e zegel in de American Treasures-reeks (schilderij van Edward Hopper); op 11 augustus de 5e set Flags of Our Nation en tot slot is de 34e zegel Black Heritage gewijd aan Barbara Jordan.

NB. De VS heeft in het nieuwe jaar de waardeaanduiding vervangen door het woord Forever.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Verenigde staten Auteurs BoekenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.