Eindhoven verdient een postzegel met een ziel - Postzegelblog

Eindhoven verdient een postzegel met een ziel

1

Je moet er maar opkomen: een postzegelontwerpwedstrijd met als thema Eindhoven. Noud de Greef bedacht de wedstrijd; Eindhoven op een postzegel, samen met zijn vrouw. ‘Eindhoven heeft zoveel gezichten’, aldus Noud, ‘een stad vol met designers en andere creatievelingen, een mooie stad’. ‘Een stad die je vooral van binnenuit moet leren kennen. Zo’n stad verdient een postzegel met een ziel’.

Nadat het idee geboren was ging het snel; in no time stond de website online en omdat het via Twitter enorm leefde vroeg Noud een aantal enthousiastelingen om mee te doen. Het balletje ging pas echt rollen toen wethouder Mary Fiers een column over de wedstrijd schreef; er kwam veel media-aandacht van de lokale dagbladen en zenders. Op dit moment zijn er al 74 inzendingen. Er zitten prachtige exemplaren tussen.


Zoveel mensen zoveel zienswijzen

‘Het zou mooi zijn als ook scholen meedoen, en als mensen vanuit hun wijk iets insturen over hun directe omgeving’. ‘En wat ik graag zou willen’, vertelt Noud, ‘is een actie bij verzorgingstehuizen’. ‘De ouderen van de stad hebben een andere mening over de ziel van Eindhoven. Als wie die ook kunnen meenemen in de wedstrijd, hebben we echt alle gedachten in beeld. Misschien kunnen we zelfs in de toekomst een boekje uitgeven met alle zegels en het verhaal achter die zegels, dat is een van onze dromen’.

Meedoen?

Meedoen kan tot 24 maart, de Dag van Gabriël, de beschermheilige van de postbodes. Het publiek kiest daarna een top 50 en dan kiest een expertjury de winnende postzegel; de zegel die de ziel van Eindhoven het beste laat zien. De prijsuitreiking vindt plaats op Goede Vrijdag 22 april.

Ook TNT Post doet mee

Ook TNT Post is de ontwerpwedstrijd ‘Eindhoven op een Postzegel’ niet ontgaan. Het postbedrijf zorgt ervoor dat de winnende postzegel na de prijsuitreiking in heel Nederland tijdelijk te bestellen is als Persoonlijke  Postzegel! Daarnaast krijgt de winnaar een ingelijst exemplaar en een grote versie voor aan de muur. Een vertegenwoordiger van TNT Post reikt op 22 april de prijzen uit.

En daar blijft het niet bij: alle inzenders krijgen een presentje van TNT Post. Wat precies… dat blijft nog even geheim. Reden genoeg dus voor iedereen die de stad Eindhoven een warm hart toedraagt om ook een mooie postzegel in te sturen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • toon op 7 februari 2011 om 08:06

    Nou heb ik ook in Eindhoven gestudeerd (is wel een heel lang tijdje geleden), maar ik herken nog veel van de afgebeelde onderwerpen. Vooral de “Witte dame” en het “Evoluon” op de voorbeelden maken de herinneringen weer levendig. Prachtig initiatief van Noud!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)