Heen en weer tussen 3 steden in 24 uur - Postzegelblog

Heen en weer tussen 3 steden in 24 uur

1

Die goeie oude tijd! Op 17 januari kon ik een poststuk tonen dat de dag van verzending in Den Haag aankwam in Brussel. Een hele prestatie die vandaag de dag niet meer realiseerbaar is, behalve bij expresse zendingen. Zoals het voorgaande besproken stuk, Den Haag – Brussel in één dag, ook nu weer een interessant item uit de collectie van Wim J. Bongers, Roermond.

De briefkaart met 5c emissie hangend haar werd op 26 april 1897 geschreven en die dag verzonden van ‘s Gravenhage 3-4N(amiddag) naar Brussel en daar om 10-S(oir, avond) ontvangen.

De kaart werd gelezen, beantwoord, gefrankeerd met 10c en in de brievenbus gestopt (in kastje Trouve à la Boite/in de bus gevonden). Gestempeld op 27 april 11-M(atin, ochtend) en gezonden naar Amsterdam. Daar aangekomen dezelfde dag 7-8N.

Een heen en weertje van goed 24 uur tussen 3 steden! Sure, they could!

Het besproken stuk (inclusief de gehele collectie emissie 1891 “hangend haar” van Wim J. Bongers, Roermond wordt 20 maart in Zwijndrecht geveild.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

René Hillesum is eigenaar van René Hillesum Filatelie">René Hillesum Filatelie in Zwijndrecht

Tags bij dit artikel

Reacties (1)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)