Thunderbirds weer in actie op Britse zegels - Postzegelblog

Thunderbirds weer in actie op Britse zegels

2

De poppen uit Stingray, Joe 90, Captain Scarlett en de Thunderbirds hebben miljoenen kijkers geboeid sinds ze begin jaren ’60 voor het eerst op de televisie in actie kwamen. De Britse Royal Mail markeert 11 januari met zes zegels en een miniatuurvelletje – met vier zegels — de 50e verjaardag van deze baanbrekende programma’s van Gerry Anderson (*1929), die in 1961 begonnen met Supercar.

Miniatuurvel met bewegende zegels

In het miniatuurvelletje de eerste bewegende zegels in de geschiedenis van de Britse post. NB. Anderson, een Brits producer, regisseur en schrijver, is bekend geworden door zijn klassieke futuristische televisieseries waarin vooral gebruik werd gemaakt van speciaal aangepaste marionetten via een proces genaamd Supermarionation. Op de vier zegels in het velletje: 1st, Thunderbird (41p), Thunderbird 3 (60p), Thunderbird 2 (88p) en Thunderbird 1, filmed in Supermarionation (97p).

Thunderbirds postzegels

De set zegels bestaat uit drie 1st-zegels en drie 97p-zegels. Op de 1st achtereenvolgens: Captain Scarlet is indestructible; Joe 90 most special agent en 5 4 3 2 1 Thunderbirds are go!; en op de 97-zegels Fly around the universe in Fireball XL5; We are about to launch Stingray en Supercar it’s the marvel of the age.

Stempels en kaart

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Groot BrittanniëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.