Chinese astrologie, Konijn verjaagt Tijger - Postzegelblog

Chinese astrologie, Konijn verjaagt Tijger

0

Op 3 februari maakt in de twaalfjarige cyclus van Chinese maankalender de tijger plaats voor het konijn, dat op zijn beurt tot volgend jaar 22 januari zal rondhuppelen. Volgens de Chinese astrologie zijn de karaktereigenschappen van het konijn: rechtschapen, intuïtief, gevoelsmatig en voorzichtig. Het teken van de Chinese dierenriem wijzigt eens per jaar met de viering van het Chinees Nieuwjaar. Afhankelijk van de stand van de maan is dat in januari of februari.

Nieuw-Zeeland en Singapore

Jaarlijks wijden tal van landen een emissie aan deze kalender. Het zullen wel niet de eerste zijn, maar Nieuw-Zeeland en Singapore presenteerden 7 januari een set. Nieuw-Zeeland gaf vier zegels uit in de waarden 60c, $ 1,20, $ 1,90 en $ 2,50 (deze vier zitten ook in een miniatuurvelletje), en Singapore kwam met drie zegels (1st local, 65c en $ 1,10) en een velletje met daarin de local-zegel en die van 65c, maar dan in de waarden $ 5 en $ 10.

Jaar van het Konijn-postzegel van Australië

Australië volgde 11 januari met twee zegels, een 60c-zegel die een beschilderd konijn toont, en een zegel van $ 1,80 waarop het Chinese symbool voor konijn.

Canada

Canada presenteert 15 januari twee konijnenzegels, een in het binnenlandtarief en een in het internationale tarief. Het is Canada’s vijftiende set in de cyclus van de maankalender.

Year of the rabbit 2011; postzegel van de Verenigde Staten

De Verenigde Staten, die al eerder twaalf zegels (en een samenvattend velletje) hebben gewijd aan Lunar New Year, zijn in 2008 opnieuw aandacht gaan besteden aan het Chinese Nieuwjaar. Op 22 januari is het konijn aan de beurt op een preview-zegel waarop ’forever’ als voorlopige waarde.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Australië Canada Verenigde staten AstrologieNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.