Britse Koningin Elizabeth verplicht op postzegel - Postzegelblog

Britse Koningin Elizabeth verplicht op postzegel

5

Vroegen Arjan zich nog af op 22 december of Queen Elizabeth II wel op de postzegels zou blijven staan, nu is bekend geworden dat de Britse staat wettelijk gaat vastleggen dat dit zo is. Op alle postzegels moet, ook in de toekomst, het hoofd van koningin Elizabeth II staan. De wet komt er voordat de Britse posterijen, Royal Mail, worden geprivatiseerd.

Sinds de uitgifte van de eerste Britse postzegel in 1840 staat op alle zegels een afbeelding van het hoofd van het staatshoofd. De nieuwe wet moet voorkomen dat deze traditie wordt geschrapt als een buitenlands bedrijf Royal Mail overneemt. Analisten verwachten dat Royal Mail bij de privatisering in Duitse of Nederlandse handen komt, aldus de BBC.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • Arjan op 10 januari 2011 om 17:40

  Leuk hoor, die koninklijke werkwoordsvorm, maar dat mag alleen de koningin hoor, wij niet!
  :-)

 • paulv op 10 januari 2011 om 20:46

  Er staat in de inleiding dat het hoofd van koningin Elizabeth II op de postzegels moet blijven staan.
  En als Charles of William haar opgevolgd is? Is er nu een nieuwe Britse gewoonte bijgekomen?

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 10 januari 2011 om 22:21

  @paulv, je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Het gaat om het staatshoofd…

 • Jan1964 op 10 januari 2011 om 22:42

  Dat van PaulV wilde ik vanmiddag ook al schrijven maar ik wilde jullie niet overvoeren ;-) Ik keek er wel van op dat Charles eventueel George VII kan worden.

 • Arjan op 11 januari 2011 om 09:19

  Het is vrij gewoon dat de Britse koningen een andere naam aannemen dan waarmee ze als prins bekend waren (ze hebben er zat ten slotte) en Charles is een vrij besmette naam voor koningen: Charles I is onthoofd en Charles II werd verslagen door Cromwell en moest vluchten naar het vasteland van Europa, waarna GB in feite tijdelijk een republiek werd. Dus Charles III zal het wel niet veel beter vergaan en aangezien de Georges vrij populair waren (vooral George VI tijdens WO2) is dat een vrij voor de hand liggende keuze.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)