Postzegels heel belangrijk - Postzegelblog

Postzegels heel belangrijk

8

Dat postzegels heel belangrijk zijn, zal inmiddels hopelijk ook zijn doorgedrongen tot de 17-jarige, Hengelose Niels Grote Beverborg. Terugkijkend op het afgelopen jaar zal hij zich waarschijnlijk met spijt herinneren dat hij ‘vergat’ een postzegel te plakken op de retourenvelop met zijn cijferlijst, waarmee hij zich wilde aanmelden voor de opleiding Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Die cijferlijst was trouwens helemaal niet gek (gemiddeld 8), maar zijn ongefrankeerde aanvraag werd geweigerd door de Dienst Uitvoering Onderwijs. ‘Buitenproportioneel en bureaucratisch’ vond Niels en hij spande vervolgens een rechtszaak aan tegen de DUO. Bestuursrechter R. Jue wilde zich graag een oordeel vormen over de kwestie, maar helaas werd die mogelijkheid hem ontnomen, doordat de aankomend student en zijn advocaat, om kosten te besparen(!), ter terechtzitting schitterden door afwezigheid. Of hij met deze tweede, ongeïnteresseerde blunder blijk gaf van de juiste studiemotivatie laat ik even in het midden, maar de rechter oordeelde hoe dan ook dat de jongeman terecht was afgewezen.

Omdat de bacheloropleiding Geneeskunde een numerus fixus kent, kan de aanstaande student zich pas volgend jaar opnieuw inschrijven en met zijn goede schoolresultaten zal dat deze keer ook wel lukken. Tot die tijd houdt hij zich nu maar bezig met een studie bewegingswetenschappen. Een ding weet Niels inmiddels zeker: als hij zich komend jaar weer gaat aanmelden, dan gaat er deze keer absoluut een postzegel op!

Dit artikel komt uit het blad Filadelfia van de Vereniging van Postzegelverzamelaars Delft (jan 2011, pdf, 400 kB)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Hans van Muiswinkel is voorzitter van de Vereniging van Postzegelverzamelaars “Delft”. In het maandelijkse orgaan ‘Filadelfia’ dat die vereniging uitgeeft, is een krappe ruimte beschikbaar voor een column, waarin hij zo’n 250 woorden kwijt kan. Die cursiefjes gaan over van alles en nog wat als het maar, zijdelings of rechtstreeks, met de filatelie te maken heeft.

Reacties (8) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)