België ’redt’ oude beroepen en beeldt werken van Folon af - Postzegelblog

België ’redt’ oude beroepen en beeldt werken van Folon af

0

Onder het motto ’Voor ze verdwijnen’ heeft de Belgische De Post – nu bpost – 18 oktober een velletje met tien zegels, vijf motieven, in het binnenland 1-tarief (€ 5,90) gepresenteerd met aandacht voor bedreigde beroepen en verdwijnende technieken. Dat zijn spinster, wasvrouw, hoefsmid, klompenmaker en schoenmaker. Op de zegels werktuigen uit het MOT te Grimbergen, het Museum voor de Oudere Technieken.

Bedreigde beroepen en verdwijnende technieken

10 jaar Stichting Folon

In oktober 2000 bracht de Belgische tekenaar, schilder en beeldhouwer Jean-Michel Folon (1934-2005) een belangrijke persoonlijke collectie samen in de stichting met zijn naam in het Solvay Domein in La Hulpe (Terhulpen). Het 10-jarig bestaan van de Stichting Folon wordt gevierd met een tentoonstelling met werk van Alechinsky, Bury en Folon en met de uitgifte van een boekje (18 oktober) met tien zegels (waarde 1, € 5,90). Op alle zegels werken van Folon.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België SchilderkunstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.