Beroepen van vroeger op postzegels van drie landen - Postzegelblog

Beroepen van vroeger op postzegels van drie landen

10

Het lijkt wel of ze het hebben afgesproken: Zwitserland gaf 4 november twee zegels uit aan houtsnijwerk en kantklossen, België wijdde 18 oktober een postzegelboekje met tien zelfklevende zegels, vijf motieven, aan uitstervende beroepen en Luxemburg kwam op 7 december met een eerste serie ’beroepen van vroeger’.


Zwitserland; houtsnijwerk en kantklossenBedreigde beroepen België

Spinster, schoenmaker, wasvrouw, klompenmaker en hoefsmid


Beroepen van vroeger op Luxemburgse postzegels
Vier zegels, met op de laagste waarde – 0,60+0,05 – aandacht voor de hoefsmid, een al meer dan 3000 jaar oud beroep. Verder: de mandenmaker (0,85+0,10), de kunst van het mandenvlechten was al in het oude Egypte bekend; de scharensliep (1,10+0,10), die zo goed als uit het straatbeeld is verdwenen, en de kuiper (1,20+0,25), die houten vaten maakte, het vat is al meer dan 2000 jaar bekend in Europa.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch België ZwitserlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.