Postzegelontwerpen.nl: 10.000 postzegels en postzegelschetsen - Postzegelblog

Postzegelontwerpen.nl: 10.000 postzegels en postzegelschetsen

5

Wat een prachtig bezit… Duizenden postzegels en hun ontwerpen. Ze lagen jaren lang te wachten tot dat iemand ze zou ontdekken. Maar door een subsidieregeling ‘Digitaliseren met beleid’ van het Ministerie van OC&W kon het Museum van Communicatie er mee aan de slag. In januari 2011 wordt postzegelontwerpen.nl gelanceerd met duizenden postzegels en hun ontwerpen, verhalen op thema (zoals sport, het koningshuis of oorlog) en een uitgebreide tijdlijn.

Zoeken op plaats, ontwerper, kleur of techniek

Gedurende de afgelopen twee jaar zijn duizenden objecten gefotografeerd, zijn beschrijvingen gemaakt, verhalen geschreven en is de website gebouwd. Natuurlijk kan je in de website zoeken op plaats, ontwerper, kleur of techniek. Voor het eerst wordt deze belangrijke collectie voor iedereen toegankelijk.

Natuurlijk zijn we heel nieuwsgierig naar deze site! En we hopen in de toekomst nog veel van de informatie gebruik te kunnen maken.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • toon op 17 december 2010 om 09:55

  ik ben erg blij met dit project, want ik vreesde dat al die historische gegevens mettertijd verloren zouden gaan. zelf heb ik in het postmuseum wel eens naar ontwerpen gekeken die al waren aangevreten door de lijm van de cellotape. door alles te digitaliseren kan veel ellende in de toekomst worden bespaard. ik kijk er echt naar uit, naar dit initiatief.

 • dolores op 18 december 2010 om 03:48

  Wow!

 • reintjedevos op 18 december 2010 om 17:51

  Toon,

  digitaliseren is zeker nodig, maar kan nooit filatelistsch onderzoek aan de echte zegels geheel vervangen.

  Thematici zullen geheel uit de voeten kunnen, de druktechnisch georienteerde filatelist kan maar erg weinig met digitaal materiaal. Zegels moeten met minimaal 2400dpi worden ingescand om 2-dimensionale details goed te kunnen beoordelen, 3-dimensionale details kunnen de eerstkomende tijd nog helemaal niet digitaal worden vastgelegd!

 • Mart Kruft op 10 mei 2011 om 16:14

  waar kan ik de Herdenkingsenveloppe Indonesie kopen???,volgens Collect worden deze voor verzamelaars beschikbaar gesteld, de vraag is,zoals
  genoemd

 • aadb op 10 mei 2011 om 21:56

  Mart@ bedoel je de fdc staatsbezoek dat niet door ging zo ja dan mailtje naar aadbeglinger729@hotmail.com

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)