Hot news snel op een postzegel; WikiLeaks - Postzegelblog

Hot news snel op een postzegel; WikiLeaks

5

Een Persoonlijke Postzegel is snel gemaakt. Dus een onderwerp dat hot news is, belandt dan ook snel op een postzegel. WikiLeaks dus ook. Deze klokkenluiderwebsite regeert al weken het nieuws. Je kunt geen krant openslaan en geen televisie aanzetten of het gaat over WikiLeaks. Reden genoeg om een Persoonlijke WikiLeakspostzegel te ontwerpen. Maar is die zegel nu ook echt gemaakt?

WikiLeaks, anoniem informatie lekken

WikiLeaks is een website waarop klokkenluiders uit overheidsinstellingen en bedrijven, overal ter wereld, anoniem documenten kunnen plaatsen. Het doel is het aan de kaak stellen van allerlei misstanden. De klokkenluiderswebsite, die officieel in januari 2007 van start ging, zou zijn opgezet door wetenschappers, journalisten en dissidenten uit de Verenigde Staten, Europa en Taiwan. Maar details hierover zijn niet bekend.

Julian Assagne, leider van WikiLeaks

Julian Assagne, een Australisch journalist, programmeur en internetactivist is de voorman van WikiLeaks. Sinds bekend werd dat hij bij de website betrokken is, had Assagne geen vaste woon- of verblijfplaats. Naar eigen zeggen woonde hij op luchthavens om te voorkomen dat hij in handen zou vallen van Amerikaanse veiligheidsdiensten. In november van dit jaar zette Interpol Assagne op de lijst van gezochte criminelen. Dit in verband met een verkrachtingszaak. WikiLeaks beweert dat de beschuldigingen onderdeel uitmaken van een lastercampagne tegen de oprichter van de website. Op 7 december meldde Assagne zich bij de politie in Londen en werd hij gearresteerd.

Persoonlijk Postzegel WikiLeaks; is die er?

Wie geeft ons het antwoord? De postzegel is te vinden op het blog Stampsandchickenthings, maar is de zegel ook werkelijk gemaakt? Daarbij rijst dan ook nog de vraag; ‘Mag zo’n zegel eigenlijk wel?’ In de algemene voorwaarden van de Persoonlijke Postzegel staat immers dat afbeeldingen met een politieke inhoud niet aangeleverd mogen worden. Zou de afbeelding de ‘censuur’ doorstaan hebben?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (5) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)