Driedaagse staking van start, red de postbode - Postzegelblog

Driedaagse staking van start, red de postbode

12

Vorige week ontving ik er weer een; een ‘Red de postbode’ kaart. Afzender onbekend. En natuurlijk willen ze gered worden, de postmedewerkers van TNT Post. Omdat het bedrijf lijdt onder de krimpende postmarkt en de steeds groter wordende concurrentie kondigde TNT Post eerder een grootscheepse reorganisatie aan, waarbij helaas ook sprake is van gedwongen ontslagen. De postbodes en postsorteerders zijn het niet eens met het aantal mensen dat het bedrijf wil ontslaan. Gisteren kwam TNT Post met een nieuw voorstel tot 2300 gedwongen ontslagen en uitstel van executie voor nog eens 300 mensen. Intensief overleg tussen TNT Post en de vakorganisaties FNV, CNV en BVPP mocht echter niet baten. De postmedewerkers leggen voor de derde keer in een maand tijd het werk neer. Dinsdagavond om elf uur begon een driedaagse staking.

Er werken ongeveer 20.000 postbodes en postsorteerders bij de afdelingen die worden getroffen door de reorganisatie. De bonden van CNV en FNV hebben daar een achterban van ruim 10.000 medewerkers. TNT Post noemt de opstelling van de bonden ‘onverantwoord’ en roept op de voorstellen serieus te heroverwegen. Vakbond BVPP, die 5.000 leden heeft onder de postbodes ziet af van de staking. De bond gelooft niet dat het aantal gedwongen ontslagen nog verder naar beneden kan.

 

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (12) Schrijf een reactie

 • toon op 8 december 2010 om 14:06

  Poststaking? Welnee, ik heb vanmorgen (Zeeuws-Vlaanderen) gewoon op de normale tijd post ontvangen hoor!
  Bedankt ijverige postbode!

 • Jan van Tellingen op 8 december 2010 om 15:18

  Tegen alle verwachting in ontving ik vandaag (weliswaar niet door TNT-kleding herkenbare bezorger) een viertal TNT-poststukken waaronder mijn op 20 november bestelde PP, welke door eerdere staking “in de mist” was geraakt. Conclusie TNT wil wel, maar de bonden niet …..
  Een alleraardigste kaart overigens!

 • Jan1964 op 8 december 2010 om 21:31

  Hier in Eindhoven is de situatie wisselend. Er was bij mij vandaag geen post (de dagen dat ik geen post ontvang in een jaar zijn op twee-drie handen te tellen). In een andere wijk was ik vandaag was krege men wel post.
  De vorige keer werd mijn postbestelster op de eerste dag in een andere wijk ingezet en op de tweede dag in mijn eigen wijk.

 • marjan versteyne op 8 december 2010 om 23:24

  8 december 2010

  In Purmerend kregen wij vandaag ook gewoon de post. Maar wij hebben een postbezorger, geen postbode. Deze mensen staken niet, ze verdienen nog minder dan de postbode. Waar doen ze het voor, in weer en wind en in sneeuw en gladheid met een bepakte fiets toch nog de post bezorgen. Klasse hoor. Bij de aktie van de eerste staking zat een leuke kaart van de postbodes uit ’s Gravenhage bij. Deze keer heb ik geen kaart gekregen. Mijn vraag is zijn deze zegels ook te koop. Er zijn nu twee verschillende uit.

 • Marc37 op 10 december 2010 om 16:24

  A.S. WOENSDAG 15 DECEMBER GAAN ZE WEER STAKEN VOOR 24 UUR.

 • Theo op 12 december 2010 om 12:30

  Dit zou een eeuwigheid kunnen gaan duren ware het niet dat de bonden op een gegeven moment bakzeil zullen moeten gaan halen, gewoonweg omdat TNTpost vast zal (moeten) houden aan de voorgenomen aantal ontslagen. Er zal domweg geen werk meer zijn voor alle 20.000 werknemers door de inmiddels welbekende oorzaken.
  Ik weet niet hoe het met de stakingskas is gesteld maar de bonden zullen ook gaan inzien dat het voordurend staken weggegooid geld zal zijn.
  Jammer voor die vele hardwerkende postmensen maar het is niet anders.

 • Albert Haan op 12 december 2010 om 17:02

  Dit is nou de privatisering.
  Geldgierige bedrijven die de mensen letterlijk en figuurlijk in de kou laten staan. Zo ook het openbaarvervoer (spoorwegen) nooit moeten doen.
  Privatisering, meer bedrijven die elkaar beconcureren, elkaar kapot maken?Wat blijft er dan over? een bedrijf die de monopolie weer in de hand heeft, en waar de overheid geen vat meer op heeft.

 • reintjedevos op 12 december 2010 om 20:21

  Albert dit heet “duurzaamheid” ofwel een duurzame neoliberale lamlendige ellende…. Terug naar het socialisme!

 • Cees Prins op 12 december 2010 om 21:02

  @Reintjedevos.
  Geweldige gevonden:
  een duurzame neoliberale lamlendige ellende..
  Alhoewel duurzaam en VVD/D66, ver te zoeken….

 • Cees Prins op 12 december 2010 om 21:04

  Geweldige PP overigens…
  Zal er niet naar vragen………….

 • maarten langelaar op 13 december 2010 om 10:48

  En weer zijn de burgers de dupe.
  Staken is uit de tijd, en het zou geen recht meer mogen zijn.
  Problemen anno deze tijd moeten anders opgelost worden.
  Ik erger me groen en geel aan al die stakingen. Staken lost niets op en het geeft heel veel ergenis.

  STAKEN WAT EEN VIES WOORD

 • aadb op 13 december 2010 om 11:40

  Maarten @Helemaal gelijk staken lost niets op je ergeren er aan evenmin .Wat zijn jou oplossingen voor arbeids konflikten .Burgers zijn de dupe de stakers zijn ook burgers. Staken is het laatste middel wat een werknemer heeft tegenover de werkgever het is geen lolletje om je baan te verliezen en volgens de wet mag je van het stakingsrecht gebruikt maken .Door verzet in alle vormen heb je nu de vrijheid om de zeggen en schrijven wat je wil.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)