De website van Franse Post nader bekeken - Postzegelblog

De website van Franse Post nader bekeken

2

De Franse Posterijen geven super veel zegels uit. Als verzamelaar wil je graag weten welke zegels er uitgekomen zijn. Is de site van de Franse Post zo ingericht dat je al die zegels kunt vinden? We gaan de Franse site eens bezoeken.

De home-pagina is erg kleurrijk en in eerste instantie is het “pop-up” scherm vervelend. Even geduld hebben dus of op “fermer” drukken. Vervolgens moet een keuze gemaakt worden uit 5 hoofdstukken. Nu zal voor de meeste van u de Franse taal een belemmering zijn, maar als u maar één woordje onthoudt, komt u al heel ver. “Timbre” betekent postzegel! We kiezen het hoofdstuk PARTICULIER en klikken op “entrée. De pagina die u nu krijgt is niet zo gemakkelijk leesbaar, laat staan om te begrijpen. Maak aan de linkerkant de keuze COLLECTIONNEZ en kies de 2e optie. Als u bovenaan in uw scherm naar het internetadres kijkt, ziet u www.timbres. laposte.fr staan. Zet dit adres in uw favorieten. Voor de pagina waar u nu zit, kunt u aan de rechter bovenzijde voor de Engelse of Duitse taal kiezen. Dit maakt het zoeken een stuk gemakkelijker.

Waar u ook klikt, er zijn bepaalde series postzegels die je gewoonweg niet kunt vinden. Ook zijn er nergens overzichten te vinden van zegels die uitgegeven zijn. Van sommige zegels is wel uitgebreidere informatie te vinden, maar dat loopt van 2003 tot en met 2008.

Nu kan ik nog wel verder gaan zoeken, maar mijn conclusie is nu al dat het voor een verzamelaar van franse zegels een waardeloze site is. Het cijfer wat ik geef is dan ook een “4”. De franse Posterijen doen er goed aan om eens op de site van België of Canada te gaan kijken.

Dit artikel staat ook in ons mededelingenblaadje, welke ook vooral in het teken van een grootse postzegelveiling staat met meer dan 200 kavels. Ook is er uitgebreid aandacht bestaat aan een nieuwe en langlopende serie van Zuid-Afrika. De veilinglijst vind u ook als bijlage bij dit schrijven.

Blad NVPV Leerdam (pdf, 1.5 mB)

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
FrankrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)