PiP Studio ontwerpt Decemberzegels 2010 - Postzegelblog

PiP Studio ontwerpt Decemberzegels 2010

52

December is een maand om aan elkaar te denken en te laten weten dat je om elkaar geeft. De meeste mensen doen dat  via een kerst- of nieuwjaarskaartje. Logisch, want een kaartje blijft je bij. Het is tastbaar, het is leuk om aan je dierbaren te versturen en je kunt het neerzetten of ophangen. Dit jaar zijn de Decemberzegels op verzoek van TNT Post gemaakt door PiP Studio.


De nieuwe Decemberzegels

Elk jaar maakt TNT Post nieuwe Decemberzegels, die het versturen van een kaartje nóg mooier maken. Deze postzegels hebben een gereduceerd tarief van € 0,34 per stuk. De Decemberzegels ontworpen door PiP Studio zijn de eerste postzegels met het woord ‘December’ erop. Ook de Thuisagenda, die kopers van drie postzegelvellen cadeau krijgen, is door dit bureau ontworpen.

Naast een postzegelvel van twintig postzegels op basis van tien verschillende postzegelontwerpen verschijnen er een postzegelmapje en een eerstedagenvelop.

Het ontwerp, een letterbak

Het postzegelvel toont een soort letterbak, waarin de postzegels als diepe vakjes zijn opgenomen. Daarin ‘liggen’ diverse typische kerstartikelen, zoals een oude kerstkaart, een hertje, een engel en een kerstbal in de vorm van een huisje. “Die spullen hebben we ‘gePiPt’, zoals wij het uitdrukken”, lacht Van der Endt van PiP Studio. “We verbinden de kerstsfeer op die manier met ons eigen design. Met de letterbak zijn we erin geslaagd ons idee van een kerstverzameling met spullen te handhaven. Het overkoepelende idee erachter is de kerstsfeer zelf uit te drukken. De artikelen in de houten kist op de postzegels symboliseren elementen als gezelligheid, geborgenheid, familiegevoel, herinneringen en warmte. En dat verzamelen van kleine dingen past ook volledig bij ons. Ik ben een verzamelfreak en houd helemaal niet van wegwerpproducten.”

Decemberzegels 2010, kerstverzameling in kistje

De naam PiP Studio vormt een aha-erlebnis voor steeds meer mensen. Zij kennen het van de talloze lifestyle-producten die bijvoorbeeld in de Bijenkorf verkrijgbaar zijn. Dat daartoe nu ook een postzegel behoort, is een feit dat ontwerpster Anke van der Endt en haar team enthousiast maakt. “We voelen ons zeer vereerd met deze opdracht”, vertelt ze. “Veel mensen verzamelen of bewaren postzegels immers. Het is blijvend en dat is precies de essentie van PiP Studio. We bewaren en koesteren ook van alles en hopen dat mensen hetzelfde met onze producten doen.” Van der Endt koos deze insteek dan ook meteen als basis voor het ontwerp. “We brainstormden lang en probeerden onze essentie vast te stellen”, licht ze toe. “Al snel kwamen we op een idee, dat we zoals altijd in een Pip-anekdote beschreven. Namelijk: Pip koestert haar kerstverzameling en bergt die zorgvuldig in een oude houten kist op. Elk jaar kijkt ze erin en staat ze even stil bij alle herinneringen die aan elk verzamelstuk kleven. Herinneringen aan een dierbare vriend, aan de kerstboom van oma of aan het kinder-knutselstukje dat haar moeder altijd in december in de vensterbank zette. “

Herkenbare rand

Van der Endt en haar team legden een bonte verzameling aan die als inspiratiebron diende. “We hadden allerlei spullen uit onze kasten gehaald, die op tafel gelegd en ze als compositie gefotografeerd. Het was een bonte kerstverzameling. Het idee was mooie uitsneden van die foto te maken die de basis van elke postzegel zouden vormen. Het postzegelvel zou zo een kerstcollage worden waarbij elke postzegel een ander aspect van het kerstgevoel toont.” Haar eerste ontwerp stuitte op technische bezwaren. “TNT Post vroeg ons de postzegels van een herkenbare rand te voorzien om de automatische sorteermachines niet in verwarring te brengen. Daar hebben we nog een tijdje op gebroed, want de rand doorbrak het doorlopende ontwerp. We hebben diverse andere ontwerpen overwogen. Tot we het idee kregen de rand juist te gebruiken als kopse kant voor elk driedimensionaal vakje in een ‘verzamelkistje’. Dit groeide uit tot het huidige postzegelontwerp.”

De ontwerper, PiP Studio

Villa Kakelbont. Happy products for happy people. Een uitgesproken stijl. De omschrijvingen die de pers de afgelopen jaren voor PiP Studio hanteerde, zijn al even bloemig als de productencollectie zelf. PiP Studio is het geesteskind van Anke van der Endt en werd op hetzelfde moment geboren als haar échte zoon. Dat was geen toeval. Van der Endt richtte na haar studie aan de designacademie in Eindhoven een eigen bedrijf op. Ze ontwierp brochures, richtte kantoren in en bedacht veel producten voor gevestigde merken. Het was ook een tijd waarin haar idee van een eigen collectie ontstond en waarin ze veel waardevolle contacten opdeed. Toen Van der Endt zwanger raakte, zag ze haar kans schoon. Ze besloot die grote verandering in haar leven aan te grijpen om ook zakelijk de sprong te wagen. De rest, zoals het heet, is geschiedenis.

Het denkbeeldige meisje Pip

In 2007 ging het bedrijf van start. PiP Studio (met twee hoofdletters P) concentreerde zich volledig op het denkbeeldige meisje Pip (met één hoofdletter) dat van alles meemaakt en van alles verzamelt. “Ik speelde al langer met het idee”, vertelt Van der Endt. “En ik werkte het samen met mijn partner uit. Het leek ons ook slim om een merk te bedenken dat aan een persoon is gekoppeld. Dat geeft het merk lading en menselijkheid. Daarvoor bedacht ik Pip. Een denkbeeldig meisje, klopt, maar ze lijkt erg op mij. Pip was mijn eigen bijnaam vroeger en ik liep zelfs rond met een vogeltje op mijn hoofd!”

Anekdotes van Pip

Elk product is gebaseerd op een anekdote van Pip. Het begon met briefpapier en een agenda – zodat Pip de verjaardagen van haar plagerige broertjes niet meer vergeet – en het kwam serieus op snelheid met de introductie van porseleinen serviezen, kussens, beddengoed, behang en tassen. De stijl met veel relikwieën, ornamenten, vervreemdende uitvergrotingen en heldere kleuren sloeg in als een bom. PiP Studio was een tijd zelfs het best verkochte merk van de Bijenkorf. Nu is een internationale doorbraak gaande, zo vertelt Van der Endt. “We zijn nog maar drie jaar op de markt, en onze doelgroep omvat vrijwel uitsluitend vrouwen, maar het loopt ontzettend hard. Soms word ik er nerveus van dat we zo goed zichtbaar zijn in Nederland en dat PiP Studio ook in het buitenland door breekt. We zijn geen trendvolgers, maar volgen ons eigen gevoel, en hopen dat we niet tot een hype gaan behoren. Blijkbaar zetten wij daarmee juist de trend. Onze producten worden vaak gekopieerd. Met verrassende ontwerpen proberen we de trendvolgers steeds voor te blijven. Die inspiratie doen we ook continu op, vooral doordat we een fantastisch bruisend team van vijf mensen vormen. We bezoeken rommelmarkten en exposities, we reizen de hele wereld af en ontdekken zo telkens nieuwe invalshoeken voor onze ontwerpen.”

Verkoop en geldigheid

De Decemberzegels zijn, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar bij de Collect Club in Groningen, via de Onlinewinkel op www.tntpost.nl/collectclub en bij de reguliere verkooppunten. De geldigheidstermijn is onbepaald.

Waarde

Vanaf 1 juli 2010 staat er geen euroaanduiding op de postzegels meer maar een cijfer of het woord ‘december’. Op deze postzegel staat ‘december’ en hij is bedoeld voor post tot 50 gram met een bestemming binnen Nederland en te gebruiken in de periode 23 november t/m 6 januari 2011.

Technische gegevens

Uitgiftedatum  : 23 november 2010
Zegelformaat  : 25 x 25 mm
Tanding   : slitvorm
Papier   : normaal met fosforopdruk
Gomming   : zelfklevend
Druktechniek  : offset
Oplage   : 11.100.000 velletjes
Drukkerij  : Joh. Enschedé Security Print, Haarlem
Drukkleuren postzegel : geel, magenta, cyaan, zwart en goud
Artikelnummer  : 301761
Soort zegels  : velletje met 20 Decemberzegels met 10 verschillende ontwerpen

Een zeer persoonlijk kerstcadeau, nu met 10% korting!

Ben je ook op zoek naar een heel leuk en persoonlijk kerstcadeau? Maak dan snel en eenvoudig Persoonlijke Postzegels en geef deze cadeau! Gebruik code ‘actiepzb’ en krijg 10% korting op het eerste velletje! Leuk om te maken, nog leuker om te krijgen! Voor 21 december 2010 gemaakt is 24 december 2010 in huis!

Meer informatie >>

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland KerstNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (7 stemmen, gemiddeld: 4,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (52) Schrijf een reactie

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 14:12

  Hoe zit het met het bijplakken na 6 januari ?
  Hoe zit het met de al dan niet zilveren persoonlijke postzegels ?

 • toon op 19 november 2010 om 14:33

  ontzettend leuke zegels!
  en er komen 2 fdc’s Lia, een blokje van 10 van deze zegels van 25×25 mm elk past niet op een envelop.

 • J.S. op 19 november 2010 om 15:20

  Erg leuke zegels. Verschijnt er ook een versie met logo van een grootwinkelketen, zoals in het verleden AH, Kruidvat en Trekpleister?

 • aadb op 19 november 2010 om 15:30

  JS@ volgens wel ingelichte kringen ook met de logo,s supers,.
  En Jan gewoon bijplakken (lastig 0,12) of bewaren tot eind 2011 dan kan je ze voor het dan bestaande tarief gebruiken .

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 15:33

  @AadB
  Staat op de velletjes dat je 12 cent moet bijplakken ? Blijven de Decemberzegels op 34 cent staan totdat er Decemberzegels met eventueel een andere waarde in 2011 uitkomen ?

 • aadb op 19 november 2010 om 15:39

  Jan koop wat je nodig denkt te hebben en bewaar die restanten voor het jaar daarop .Simpel en klaar .Het voordeel zit niet alleen in de lagere prijs maar ook in de gewichts klasse tot 50 gr .Dus waarom wegplakken een aantal bewaren is het meest voordelig. Of precies aan kopen dan heb je het probleem niet .

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 19 november 2010 om 15:44

  @Jan en Aad, helaas mag bijplakken bij de Decemberzegels niet meer. Dan moeten er twee Decemberzegels geplakt worden. Het beste is dus ze te bewaren tot volgend jaar kerst.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 15:52

  Nee, dan plak ik de oude voorraad Decemberzegels weg en koop dit jaar niets of weinig. Ik wilde anders de Decemberzegels op de internationale post wegplakken zoals ieder jaar.

 • aadb op 19 november 2010 om 15:52

  Lia @ zoiets van het mag niet maar doen het lekker toch (weken van de kaart)(lol)En je doet je zelf te kort of je nu wel of niet mag bijplakken !

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 15:55

  En het publiek wordt zeker niet duidelijk geinformeerd dat het bijplakken waaraan ze al meer dan 20 jaar zijn gewend niet meer mag ? Het staat niet in het huis aan huis blad dat verspreid is.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 15:58

  We krijgen dus Snoopy op de persoonlijke.

  https://collectclub.tntpost.nl/content/productimages/big/301767_B.jpg

 • aadb op 19 november 2010 om 16:00

  Jan@ Het publiek heeft jaren gelezen wanneer de zegels geldig zijn klaar. Ook dit jaar, dat het dan iets anders is dan vorige jaren jammer .Als men zonodig met de pasen december zegels wil plakken en zich zelf daarmee tekort doen men doet maar . Koop wat je nodig hebt en bewaar de rest tot jaar daarop wat is daar zo moeilijk aan .

 • aadb op 19 november 2010 om 16:02

  Jan64 Ja snoopy ook op de fdc

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 16:05

  En zeker klagen dat de mensen niet meer filatelistisch frankeren ? Ik kreeg net een brief van een Duitser die er over klaagde dat er geen EUROPA waarde postzegels waren behalve de fiets. Hij zat ook al berekeningen te maken over het bijplakken wanneer hij Duitsers wilde verrassen met een kerstkaart uit Venlo.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 16:07

  Deze Snoopy zullen ze in estland wel leuk vinden maar ik moet kijken of ik hem uit een velletje kan scheuren of moet knippen. Knippen is altijd lastig vooral wanneer ze in elkaar geklonken zijn.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 16:08

  Synthetische gom lijkt op likzegels te duiden.

 • Shelly op 19 november 2010 om 16:47

  Geweldig dat de decemberzegels dit jaar door Pip Studio zijn ontworpen! Ik vind de zegels echt ontzettend mooi en creatief: een sentimental Xmas journey!

  En waarom nu al je druk maken over bijplakken of niet! Gewoon dit jaar veel leuke kerst- en nieuwjaarsgroeten met deze zegels sturen.

 • Jos van den Bosch op 19 november 2010 om 17:47

  Moet je dit nu eens vergelijken met de kerstzegels van Duitsland. Burgertruttiger kan het niet. Pretentieloze herhaling van die eeuwige kerstliedjes die je in de winkelcentra hoort, tot je er kotsmisselijk van wordt.
  Foei, hoe diep gezonken, of Nederland niets anders te bieden heeft.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 18:52

  In de brief uit Duitsland die ik vandaag kreeg vroeg hij zoch ook af of Nederland eigenlijk wel postzegels aan het buitenland wilde verkopen vanwege de 7.50 euro aan kosten die men vraagt. Op de brief zat 55 cent Helgoland + 5 cent bloem + 10 cent bloem.

  Shelly, ik verstuur vooral veel leuke kerstkaarten naar het buitenland. Dat wordt dus twee decemberzegels + 3×3 cent wanneer ik nu niet alles aan het wegplakken was zolang het nog kan. Na 1 januari wordt het dus 2 zegels + 11 cent.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 19:06

  De Eindhoven en Almere velletjes staan in het klein op de pagina van Collect Club. Er staat in ieder geval het Eveoluon op en zo te zien ook de Lichttoren en ik meen ook de andere oude Philips gebouwen en hoogbouw in het centrum te herkennen. De Sint Jan staat ook on line.

 • bate hylkema op 19 november 2010 om 20:40

  Jan, zie voor de deelafbeeldingen Mooi NL 2011 (Almere & Eindhoven) een deel van het artikel ‘Analyse huidige filatelistische berichtgeving’ van 31 oktober en een reactie van een inwoner uit Eindhoven n.a.v. dat artikel.

 • Jan1964 op 19 november 2010 om 20:44

  @Bate
  Op het velletje staat meer dan op de postzegel.

 • dolores op 19 november 2010 om 23:39

  Gezellige toegankelijke echte kerstzegels voor iedereen!

 • dolores op 21 november 2010 om 02:50

  Ik vind het gezellige zegels, lekker kneuterig! De filatelist heeft toch geen oog voor en verstand van moderne ontwerpen – helaas – en nu is het alweer niet goed :( zucht….

 • Bert uit Veendam op 21 november 2010 om 12:08

  Prachtige informatieve website. De Kertzegelvelletjes zijn er in drie varianten en wel. TNT, Albert Heijn en Trekpleister/Kruidvat opdruk op de rand. ( bron TNT Collect)

 • Cees Prins op 21 november 2010 om 12:27

  Nooit van gehoord(tot nu) van PiP, ben ook niet meer zo piep…

 • Cees Prins op 21 november 2010 om 12:29

  @ Lia,
  Niet bijplakken? Hoe moet dat dan met decemberzegels die je voor het buitenland gaat gebruiken, altijd een hele reken gedoe,maar wel leuk. Guldenswaarden,decemberzegels, 1 of 2 het blijft geweldig die mogelijkheden van nu….

 • aadb op 21 november 2010 om 12:38

  Tsjonge daar wordt een mens toch moe van decemberzegels zijn voor binnnenlands gebruik tot 50 gram klip en klaar wat je er voor de rest mee doet bekijk je maar, wel of niet naar buitenland bijplakken achterstebovenplakken 1 of 2 of 5 kan ook bij een hele zware kerstkaart mensen gebruik waar hij voor staat en dan heb je geen probleem !

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 13:52

  Straks willen ze bij Postcrossing geen Nederlanders meer vanwege alle saaie fietsen op de kaarten.

  @AadB
  Wanneer we dat doen kun jij je tent sluiten.

 • dolores op 21 november 2010 om 18:10

  Ik kende Pip van de schriften en 1 van de weinigen die in hun ontwerpen postzegels gebruiken. De kerstkaarten van Pip zijn mega leuk, wel wat prijzig…:(

  Kan Catalina Estrada gestrikt worden volgend jaar?

 • aadb op 21 november 2010 om 18:11

  Jan@ wil ik niet begrijpen mijn tent, decemberzegels gebruiken waar ze voor zijn en sluiten misschien bedoel je de eerste persoonlijke december sluitzegels (lol)

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 19:48

  @AadB
  Verzamelen is wel het laatste dat TNT Post wil dat je met postzegels doet ;-)
  Ik heb altijd voor smaakvolle correcte frankeringen naar het buitenland gezorgd. Wanneer men bij TNT Post zegt dat je maar moet overfrankeren houdt het voor mij op. Ik ben nu alles vanaf 2002 aan het wegplakken. Voor de uitgestanste postzegels dan maar de Prittstift gebruiken…..

 • aadb op 21 november 2010 om 20:09

  Jan@ Ik vind het best maar over frankeren is toch niet nodig daar hebben we gewoon europa 1 en wereld 1 voor .En je schrijft alles wegplakken vanaf 2002 ik ga er dus vanuit dat je veelste veel heb ingekocht als verzamelaar 1s normaal gesproken 1x genoeg en misschien nog 1x erbij om te ruilen met andere verzamelaars . En TNT wil juist wel dat je verzameld vandaar de hoge waarde zegels 5(2,20) de 7 euro. zegels en straks de 7,50 persoonlijke die duidelijk bedoeld zijn om de kas te spekken en als frankeer waarde weinig gebruikt gaat worden .

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 20:31

  Ik kreeg vorige week een brief uit Duitsland vol verbazing over hoe TNT Post de verkoop aanpakt. In Duitsland zijn ze een variatie van waardes gewend en zijn er voldoende mogelijkheden om bij te plakken. 10-15 jaar geleden kreeg ik een standje van de “grande dame” van de Finse jeugdfilatelie omdat ik steeds dezelfde cijferpostzegels gebruikte om bij te plakken. Ik schreef terug dat we niets anders hadden in Nederland. In Finland waren en zijn ze een heel grotere variatie gewend. De dame is inmiddels overleden maar wanneer ze nu nog zou leven zou ik ook commentaar krijgen wanneer ik steeds dezelfde fietspostzegels gebruik.
  Ik heb geen grote hoeveelheden Nederlandse postzegels. Ik heb een tijdje geleden Nederland postfris weer opgepakt. Ik merk wel dat het verzamelen van meer dan drie-vier landen postfris door de uitgifteinflatie moeilijker wordt. Ik zet Nederland daarom bij de invoering van de euro stop. Alles vanaf 2002 ben ik nu ana het wegplakken of vraag verzamelaars of ze nog iets nodig hebben. De lastiger postzegels zet ik wel op marktplaats of bewaar ik, bv. de twee eerste velletjes Mooi Nederland en de treinenzegels laat ik nog even zitten. Ik verstuur veel kerstkaarten. Komt het dit jaar niet op dan volgend jaar wel en zorg nog voor voldoende bijplakkers op voorraad.

 • aadb op 21 november 2010 om 22:37

  Jan64@ Het is een keuze die je maakt mij ontgaat alleen de logica om de eerste velletjes mooi nederland wel te bewaren en de trein zegels ook . Als verzamelaar begrijp ik zowiezo niet dat een verzamelaar iets wegdoet uit onvrede met het tnt beleid .Zelf bepaal je hoe en wat je verzameld ik verwijs altijd naar de artikelen van willem hoogendoorn en jan van tellingen en zo zullen er meer zijn .Deze verzamelaars trekken zich niets aan wat de tnt.s van welk land ook uitgeven .Zij pakken een thema en zoeken de wereld af naar zegels die in hun thema past .

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 22:44

  Ik ben absoluut geen themaverzamelaar. Postzegels zijn voor een album van de geschiedenis en cultuur van een land. Nederland postfris heeft er bij mij altijd aangehangen. Mijn postfrisgebieden zijn Polen, Finland, Estland en Noorwegen.
  Zolang er bijplakzegels zijn kan ik Nederland nog fatsoenlijk wegplakken. Over een jaar gaat dat niet meer. Het is leuker om Nederland gestempeld bij elkaar te krijgen.

 • reintjedevos op 21 november 2010 om 22:44

  @Aad en Jan

  dat is het mooie van thema’s! En het fnuikende van landenverzamelingen die men compleet wil hebben.

  Ik ben gek op shanghai-nootjes van AH maar ik zal zeker nooit de drang krijgen alles van AH te willen hebben… Maak een keuze! De decemberzegels van AH gaan er bij mij in als koek!!!

  Vergeet dus ook alle logica!

 • aadb op 21 november 2010 om 22:59

  Jan@ Als er iets fnuikend is dan is het wel om nederland gestempeld bijelkaar te krijgen een onmogelijke zaak m.n moderne zegels .En zoals Rein aangeeft maak je keuze. Van een land kan soms met enkele zegels de cultuur in kaart gebracht worden .Je gaf Noorwegen aan als voorbeeld maar losse zegels waren ook nooit verkrijgbaar als je geen boekjes aanscheurde evenals van Zweden waar ze losse zegels niet kennen maar alles uit boekjes komt op de rolzegels na dan .

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 23:08

  Noorwegen en Zweden leveren de nieuwe zegels los uit meteen na de uitgiftedag. Een paar dagen geleden kreeg ik 2 Europazegels, 3 posthoorns en 2 kerstpostzegels.

 • aadb op 21 november 2010 om 23:15

  Jan@ ik geef het op, Zweden geeft zegels uit in boekjes of aan de rol .

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 23:31

  Ja, dat klopt maar Zweden levert dexe postzegels als serie. Wanneer er vier verschillende zelfklevende postzegels in een boekje van tien zitten krijg je alleen de serie van vier.
  In abonnement krijg je alle nieuwe zegels met tandingsvarianten en van de rollen met twee vertschillende zegels krijg je combinatie 1+2 en 2+1. Toen ik in 1979 alle nieuwtjes bij de postzegelhandel kocht ben ik snel naar de filatelistische dienst overgestapt omdat de Nederlandse postzegelhandel alleen complete postzegelboekjes verkocht en niet de serie uit het boekje zoals de filatelistische dienst toen ook al deed. Noorwegen doet bijna hetzelfde. Bij Finland en Åland moet je wel complete boekjes kopen bij de filatelistische dienst. De zegels uit de rollen van 100 worden wel los uitgeleverd.

  http://www.posten.se/m/satser
  en zie abonnementsvorm SATS op
  http://www.posten.se/ebutik/prenumerera/abonnera.jspv

 • aadb op 21 november 2010 om 23:35

  Jan@ hoe zit het daar met bijplakkers !

 • Jan1964 op 21 november 2010 om 23:55

  Zweden (bv. mooie serie huizen) :
  http://www.posten.se/m/tillaggsporto

  Noorwegen heeft sinds vorige week posthoornzegels in iedere kroon tot en met 10 kronen.

  Finland
  5 cent en 10 cent water en archipel in plusvorm.
  en er komen in 2011 soortgelijke postzegels van 20 cent en 30 cent uit.

  In Duitsland vind ik het velletje bloemen van 1 euro prachtig. Je kunt er iedere waarde van 5 cent tot en met 1 euro mee maken.
  http://philatelie.deutschepost.de/philatelie/shop/templates/produktseiten/produktdetail_standard.jhtml?id=prod7430025&navCount=2&navAction=push
  en
  http://philatelie.deutschepost.de/philatelie/shop/templates/produktlisten/produktliste_rubriziert.jhtml?id=cat420010&navAction=jump&navCount=1

 • dolores op 22 november 2010 om 01:14

  Ik ben ook wel voor wat leuke bijplakkers, en laat men dan meteen wat aardigs van de langlopende zegels maken.

  Zie ik het nu verkeerd of kan ik nog geen pp kerstzegels laten maken? Van Catalina Estrada. Komt er vast door ondanks de copyright hehe

 • Michael op 22 november 2010 om 10:35

  Bijplakken bij decemeberzegels is gewoon toegestaan.

  Dit staat er op de website van TNT:

  Het decembertarief is geldig van 23 november 2010 tot en met 6 januari 2011.

  U mag dus uw kerst en nieuwjaarskaarten versturen met de Decemberzegel erop tot en met 6 januari 2011. Daarna moet u bijfrankeren tot het standaard tarief van Nederland 1. Dit tarief is zoals in de pers is aangekondigd per 1 januari 2011 € 0,46.

 • Jan1964 op 22 november 2010 om 10:45

  Ik kan het via het zoekprogramma van TNT Post niet vinden.

 • Marc37 van Stichts Overkwartier op 23 november 2010 om 16:04

  Ik vind het raar dat pas op 23 december de kerstpostzegels geldig zijn en niet meer op 17 december zoals vorig jaar.
  Terwijl TNT Post naar streeft om binnen 3 werkdagen de post te bezorgen.(zie achterkant Decembervel) Dat lukt nooit want op die datum(23 december)gaat bijna iedereen kerstkaarten versturen en 1e kerstdag en 2e kerstdag valt dit jaar op zaterdag en zondag. Conclusie: de meeste mensen krijgen hun kerstkaarten pas na het weekend. TNT Post kan het dus bijna NIET helemaal waar maken. Hun motto: Sure we can. Ja,ja, ik gelooft het helemaal niet. Oftewel: Sure NOT we can.

 • Jan1964 op 23 november 2010 om 16:07

  Waar je december ziet staan moet volgens mij november staan.

 • Jan1964 op 23 november 2010 om 16:10

  Over december gesproken. Ik denk dat de postbezorging het volgende beeld zal laten zien en dat ze daarom vorige week met staken zijn begonnen :

  week 15-11 een dag staking
  week 22-11 twee dagen staking
  week 29-11 drie dagen staking
  week 6-12 vier dagen staking
  week 13-12 vijf dagen staking
  week 20-12 de hele week plat

 • Lia op 23 november 2010 om 16:11

  Volgens mij ook en TNT Post praat over WERKdagen, dus daar vallen officiële feest- en zondag buiten. Dus wie weet valt het toch een beetje mee.

 • Jan1964 op 23 november 2010 om 16:14

  http://www.dvhn.nl/nieuws/groningen/article6573519.ece/Bezorging-kerstpost-loopt-gevaar

  Hoogeveen/Den Haag –
  De bezorging van de kerstpost loopt gevaar als de directie van TNT niet snel tegemoet komt aan de roep om minder gedwongen ontslagen.

  Dat zeggen postbodes in het Noorden, die met de nog altijd populaire kerstkaarten ‘een perfect machtsmiddel’ in handen denken te hebben om iets te forceren. “Nederland zal op zijn achterste benen staan als de kerstpost niet wordt bezorgd.”

 • reintjedevos op 24 november 2010 om 13:05

  Hechtpuntjes:

  2 in de rechtervleugel boven en onder!

  of

  1 in de rechtervleugel uiterst rechts!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)