Groot-Brittannië bouwde vijftig jaar geleden laatste stoomtrein - Postzegelblog

Groot-Brittannië bouwde vijftig jaar geleden laatste stoomtrein

0

Jaarlijks rijden er wereldwijd tientallen treinen over zegels. Groot-Brittannië heeft daar 19 augustus zes aan toegevoegd, waarmee het feit wordt gemarkeerd dat vijftig jaar geleden de laatste stoomlocomotief van de Britse spoorwegen werd gebouwd, de 9F Class Evening Star.


Het is een mooie sfeervolle serie met zwartwitte foto’s, die treinenverzamelaars niet graag zullen willen missen. Op de zegels: Coronation, LMS Coronation Class, langs het perron van London’s Euston Station in 1938 (1st), Evening Star, BR Class 9F op Midsomer Norton in 1962 (1st), King William IV, GWR King Class, gefotografeerd bij Teignmouth in 1935 (67), Roal Lancer, LNER Class AI, gefotografeerd in 1929 (67), Sir Mador de la Porte, SR King Arthur Class, op het Bournemouth Central Station tussen 1935 en 1939 (97) en LMS Northern Countries Committee Class WT, Engine No2, bij Larne Harbour circa 1947 (97).

Eerder verschenen Britse spoorwegzegels in 1975, 1980, 1985, 1999, 2003 en 2006.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Groot Brittannië SpoorwegenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.