Zweden haakt in op populariteit thrillerschrijvers - Postzegelblog

Zweden haakt in op populariteit thrillerschrijvers

0

De laatste dagen heb ik bijna in één ruk de tiende en (aller)laatste Kurt Wallander van Henning Mankell, De gekwelde man, uitgelezen. Helaas is het uit. Ik had het al een paar maanden in huis, maar ik wou er niet aan beginnen, omdat, als je met iets bezig bent waarvan je zeker weet dat het het laatste is, je ook zeker weet dat zoiets nooit terug komt. Je neemt ook afscheid van mensen, dan wel fictieve, waarmee je uren, en uren, hebt doorgebracht.

Daarbij komt, als je de Wallander-tvfilms hebt gezien (maar dan wel de echte, en niet die gebaseerd zijn op de figuren uit de boeken, en ook niet die paar Britse; hetzelfde geldt voor de boeken van Elizabeth George met inspecteur Thomas Lynley en Barbara Havers) dat je met die figuren steeds op pad bent, met Kurt Wallander, en zijn dochter Linda. Een trieste vrouw, niet alleen in de serie, maar ook in haar privéleven, zo bleek later, want ze (Johanna Sällström, geboren in december 1974) pleegde op 13 februari 2007 zelfmoord, omdat ze de ellende die ze tijdens de tsunami had meegemaakt, niet kon verwerken.

Zweden heeft op 26 augustus met een serie van vijf 6 kr.-zegels ingehaakt op de wereldwijde populariteit van schrijvers van literaire thrillers, in dit geval in het bijzonder natuurlijk de Zweedse, een populariteit die in de jaren ’90 losbarstte en tot op heden voortduurt. Op de zegels de gezichten van de schrijvers en attributen die in de boeken een rol spelen: Lisa Marklund, Hakan Nesser, Maj Sjöwall, Per Wahlöö, Henning Mankell en niet te vergeten Stieg Larsson. Er is ook een mooi stempel gebruikt, een voetafdruk. Tevens verschenen een boekje met twee keer de serie, een minivelletje en vijf maximkaarten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Zweden Auteurs BoekenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.