Duitsland begint nieuwe reeks: vakwerkgebouwen - Postzegelblog

Duitsland begint nieuwe reeks: vakwerkgebouwen

2

Duitsland heeft 7 oktober met twee zegels (45c en 55c) met daarop vakbouwwerken een nieuwe reeks ingezet getiteld Natur und Menschenwerk. Op de zegel van 45 cent een voorbeeld van Oberdeutscher Fachwerkbau uit 1582 in Eppingen en op die van 55 cent Niederdeutscher Fachwerk uit 1734, Trebel-Dünsche.


Vakwerkgebouwen

Friedrich Loeffler

Op 10 oktober 1910 stichtte Friedrich Loeffler (1852-1915), een leerling van Robert Koch, op het eiland Riems bij Greifswald het naar hem genoemde instituut voor diergeneeskunde. Het 100-jarig bestaan van dit instituut is 7 oktober herdacht met een 85c-zegel waarop Loeffler, de ontdekker van het mond-en klauwzeervirus en een microscoop.

Oogstdankdag

Tot slot verscheen 7 oktober een 55c-zegel met aandacht voor de oogstdankdag, getiteld Erntedank. Op de zegel o.a. een roggeaar.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.