Nederland op Tristan da Cunha zegel - Postzegelblog

Nederland op Tristan da Cunha zegel

3

Het is hoog tijd voor weer eens een aanvulling op onze themaverzameling Nederland op Buitenlandse Zegels. Daarvoor gaan we dit keer naar Tristan da Cunha, een eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Daar is op 6 september van dit jaar een serie uitgekomen van zegels met als thema de achternamen van de families op de eilanden.

Nu wonen er nog geen 300 mensen op Tristan en tot voor kort hadden die met zijn allen maar zeven achternamen (de meest recente aangetrouwde aanwinst uit Engeland, een Patterson, verscheen pas op het toneel na ontwerp van de serie). Deze achternamen komen uit verschillende landen en de achternaam “Green “ komt oorspronkelijk uit Nederland. En zodoende is er dus inderdaad een zegel gewijd aan de naam Green met op de achtergrond de Nederlandse vlag. Verder is er een scholekster op de zegel afgebeeld.


Dit moet wel een van de meest originele ontwerpthema’s zijn!

De zegels zijn ontworpen door Nick Shewring, and gedrukt in offset door the Lowe-Martin Group.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (3) Schrijf een reactie

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)