Jij of ik?-mapjes te koop op Postex - Postzegelblog

Jij of ik?-mapjes te koop op Postex

17

Kent u deze mapjes? Tijdens Hertogpost zijn deze Jij of ik?-mapjes gelanceerd. Elk mapje bevalt 7 zegels met bijbehorende Boemerangkaarten met gelijke afbeelding is door 2 handelaren op Hertogpost verkocht. De oplage was slechts 100 stuks waarvan ongeveer de helft verkocht is. Deze actie die op persoonlijke titel is gestart heeft gedoog steun van de NVPH.

De NVPH heeft dit als een soort pilot gezien en was benieuwd hoe de verkoop en de reacties waren. Op dit moment groeit het aantal verzamelaars van persoonlijke zegels enorm. De Jij of ik? aktie is tot nu toe bij weinig verzamelaars bekend ondanks het verspreiden van folders kaarten en posters en het opnemen van plaatjes in de nieuwe NVPH-catalogus.


Vrijdag op de Postex komt een klein vervolg aan deze actie in een oplage van slechts 40 stuks zullen deze mapjes die 7 verschillende bedrijfspostzegel bevatten + bijbehorende Boemerangkaarten te koop worden aangeboden door de firma …… met nadruk geef ik geen naam zo dat de verzamelaar moet speuren wie het mapje verkoopt.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Tags bij dit artikel

Reacties (17) Schrijf een reactie

 • paulv op 14 oktober 2010 om 16:26

  De zegels in de mapjes Jij of Ik van Postex 2010 zijn van het *nieuwe*, recente type met waardeaanduiding oranje 1, en komen dus uit een mailer. Zij zijn daarmee wezenlijk verschillend van de zegels in het mapje van Hertogpost. Die eerste uitgave kwam uit velletjes van 10 zegels.

 • J.S. op 14 oktober 2010 om 21:41

  Ik vind dit een typisch geval van slechte smaak. Als je als handel persoonlijke postzegels wilt promoten voor een steeds groter wordende groep verzamelaars, dan is het niet de aangewezen route om een marginale oplage van 40 sets aan de man proberen te brengen als ware het iets bijzonders of iets speciaals. De bedrijfspostzegels zijn gewoon via de TNT applicatie op internet te bestellen. Als je bij een handelaar een setje kaarten koopt kun je de afbeeldingen eenvoudig scannen en zelf de zegels maken.

  Wie de zegels leuk vindt moet ze vooral kopen, maar probeer er niet een status bij te verkopen die de zegels niet verdienen. Dat zet verzamelaars enkel op het verkeerde been, iets waar de nvph overigens al sinds jaar en dag in heeft uitgeblonken.

 • aadb op 14 oktober 2010 om 22:37

  JS@ allemaal waar maar de aanschaf van 7 mailers a 33,00 euro + 7 kaarten die wel een grote oplage hebben en ook iets gekost hebben daarbij het snijwerk en het inpak werk dan is een 10 a 12,50 toch wel betaalbaar..
  Mocht de verzamelaar na veel moeite de kaarten kunnen bemachtigen dan kan hij inderdaad het circuit tnt doorlopen Maar de beeldrechten van zowel de kaart zijn eigendom van de ontwerper en nvph .Om de JIJOFIK aktie te promoten heb ik deze aktie op persoonlijke titel ondernomen na eerst toestemming bij de nvph gevraagd te hebben .Dat de oplage van de eerste set slechts 50 stuks is waarvan er 40 op de postex te koop zijn is een gegeven daarom stond er bij de eerste serie ook dat er waarschijnlijk een vervolg kwam .In je nieuwsbrief schrijf je dat de prints uit Utrecht erg schaars zijn ,maar ook hier kan de particulier en handelaar maken wat hij wil. .Het is jammer de aversie tegen de nvph. Een eerste aanzet is gegeven en het afbranden is al begonnen .Ik kan er nu ook wel van uitgaan dat deze zegels niet worden opgenomen op je site http://www.postman600.eu Over de route die bewandeld wordt kan je van mening verschillen het uitbrengen van 21 velletjes op de hertogpost en het voor de handel lastig maken om er aan te komen geeft te denken evenals de uitlevering aan de handel van de beurs velletjes 2x per jaar als mosterd na de maaltijd .

 • reintjedevos op 14 oktober 2010 om 23:04

  @AAdB

  Wat bedoelt men hier met mailer of bedrijfspostzegel??? Worden het aanhangsels van postzegels of wat???

 • aadb op 14 oktober 2010 om 23:11

  Rein@ simpel een mailer die iedereen kan laten maken bij tnt er zitten dan 50 postzegels met inderdaad een aanhangsel in. In de volksmond bedrijspostzegels genoemd .
  gr aad

 • J.S. op 15 oktober 2010 om 10:14

  @AADB
  Is het een actie van de nvph of van een handelaar (PZH Edison in Den Haag)? Uit het bericht leidde ik af dat het een actie van de nvph is. Van een dergelijke organisatie zou ik, zelfs bij een pilot verwachten dat er een serieuze oplage wordt gemaakt van enkele honderden series. dan is het ook veel eenvoudiger om die te promoten en via diverse handelaren op de beurs aan de man/vrouw te brengen. Een oplage van slechts 40 sets met de ondertoon dat het van de nvph afkomstig is vind ik het paard achter de wagen spannen. Je bereikt immers al heel snel het effect dat mensen teleurgesteld moeten worden, omdat de zegels uitverkocht zijn en dat leidt tot frustraties. Houdt het dan low profile en pretendeer niet meer dan dat het is: een serie van een aantal zegels met afbeeldingen van kaarten, zijnde een particuliere uitgifte die dezelfde status heeft als een bestelling die elke willekeurige particulier doet via internet.

  Als de nvph dit als pilot wil zien, dan vraag ik mij wel af, waarom men dat niet zelf en op een wat serieuzere schaal kan organiseren. Veel nvph leden zouden dit m.i. verwelkomen, omdat ze nu vrijwel allemaal nee moeten verkopen als verzamelaars vragen of men ook persoonlijke postzegels verkoopt (een kleine handvol handelaren uitgezonderd). Van aversie tegen de nvph is ook geen sprake. ik kritiseer de nvph uitsluitend op zakelijke argumenten, waar ik overigens tot op heden nooit een weerwoord op heb gehad van de nvph. Ook dat getuigt m.i. niet van een echte betrokkenheid bij de filatelie, want mijn kritiek betreft bepaald niet alleen het gebied van de persoonlijke postzegels.

  Verder heb ik geen kritiek op het feit dat er een set persoonlijke postzegels op de markt gebracht wordt. Elke bestelling is goed voor het verzamelgebied. Wel ben ik van mening dat informatie over dergelijke uitgaven niet een verkeerde indruk bij verzamelaars moet oproepen. Bovendien vind ik dat als er campagne wordt gemaakt met een bepaalde uitgave, dat ervoor gezorgd moet worden dat er voldoende materiaal beschikbaar is en 40 sets is dan echt marginaal.

  Overigens heb ik niets gezegd over de verkoopprijs. E 12,50 voor 7 zegels en een set kaarten is ook geen overdreven prijs, al waren de eerste (gegomde) zegels volgens mij op Hertogpost te koop voor E 10,00.

 • aadb op 15 oktober 2010 om 10:51

  JS@ Het artikel is door mij aangeleverd mijn naam aad beglinger staat er boven ,verder staat er op persoonlijke titel gestart met gedoog steun NVPH.Ik kan je verzekeren dat op de eerst volgende vergadering vragen gesteld gaan worden over deze aktie .Dat mede collegahandelaren iets niets kunnen verkopen ,ligt niet aan mij .Zij kunnen zoals ieder ander de actualiteit volgen . Worden door mij niet zoals Hertog post deed uitgesloten van deze handel in persoonlijke zegels maar eerder gestimuleert om er aan deel te nemen .Zoals aanstaande vrijdag wordt de handel uitgesloten van de verkoop beurs velletjes die door tnt verkocht worden maar mogen we wachten tot eind november De pijlen op je boog zou je ook op tnt kunnen zetten .Dat de verkoop slechts 40 stuks is en er teleurgestelde mensen zijn ach in utrecht bij de filmprijzen werden mapjes uitgedeeld kan jij ze me leveren !.Wat de nvph betreft veel van waar. Tot nu toe vanaf Hertog post nog van leden, bestuur enig reaktie gezien ,maar we gaan door tot het laatste filatelistsche tandje . Rome werd ook niet op 1 dag gebouwd!

 • reintjedevos op 15 oktober 2010 om 19:32

  @AAdB

  Waarom die kleine bedrijfspostzegel??? Niet de gewone pers. postzegel met kader???

 • aadb op 15 oktober 2010 om 20:53

  Rein@ Ik vond het tijd worden dat ook de nvph zijn eigen bedrijfpostzegels zou hebben direkt maar 7 verschillende gemaakt naar aanleiding van de JIJOFIK aktie .Ik ben trouwens benieuwd of er iemand is die de zegels op de kaarten heeft geplakt zodat een unieke max kaart ontstaat .Uitgaande van je reakties op gestempelde zegels zou je dat waarschijnlijk niet interesseren !
  En Rein ik probeer zoveel mogelijk de persoonlijke zegel onder de aandacht te krijgen ik ga door tot het laatste persoonlijke tandje .
  Ik verwacht op de komende nvph vergadering dan ook vele reakties ,tot nu toe zwijgt men in alle talen .De klacht van ene .. dat er te weinig mapjes zijn en men achter het net vist gaat niet op ,ook na vandaag liggen er nog mapjes bij de stand van …….Het wachten is op de eerste grote aktie van de nvph met een uniek spaarpostzegel systeem maar ja je kent de roepende in de woestijn die het licht maar niet ziet ondanks dat hij edison heet !!

 • aadb op 17 oktober 2010 om 01:13

  Volgens een aantal(1?) mensen is de JIJOFIK aktie niet goed aangepakt ,niet profesioneel en te weinig aangeboden .De beste stuurlui staan zoals altijd aan wal ,want wat blijkt het produceren van grote aantallen zou een regelrechte financiele ramp betekent hebben en wie wil met zijn waar ala hertogpost gaan leuren .Een klein aantal verzamelaars en geen honderden hebben het mapje aangeschaft en zich niets aangetrokken van de negatieve opmerkingen die rond het mapje de ronde deed .De verzamelaar die de opmerking maakwerk in zijn mond nam werd dan ook verwezen naar de stand met de oranje kleur en de zwartwit vogels waar al het andere maakwerk gretig aftrekt vond .Vandaag zondag ligt er nog een klein aantal JIJOFIK mapjes klaar bij de firma ……. de verzamelaar en de handelaren moeten er nu zelf voor zorgen dat dit verhaal nog niet teneinde is . Als de belangstelling voor het mapje weer groter is dan de laatste 2 dagen en er dus nee verkocht moet worden dan wil ik mij sterk maken voor een grotere aanpak bij de eerst volgende grote postzegelhappening .Die gene die vandaag een mapje wil aanschaffen en uitverkocht te horen krijgt ,kan zijn naam en adres doorgeven of een mail sturen en hij of zij kan zich dan verheugen op een gratis mapje .Ik neem dan ook de slogan over van tnt sure we can !

 • Marc37 op 17 oktober 2010 om 10:52

  Aad, vandaag kan ik niet gaan want ben er gisteren op de POSTEX beurs geweest.
  Ik was bij de stand van Hertogpost en heb ze niet zien liggen die bewuste mapjes.
  Maar ik wil graag in iedergeval 1 hebben.

 • spaarpostzegel op 27 mei 2012 om 12:09

  Naar aanleiding van alle discussie over de JIJoFIK aktie kan ik na bijna 2 jaar toch zeggen dat de aktie uiteindelijk toch een persoonlijke postzegel catalogus heeft opgebracht Alle hindernissen commentaren van de beste stuurlui hebben er toch toe geleid dat er een boekwerkje ligt .Juist door te blijven hameren dat de persoonlijke postzegel in welke vorm dan ook de redding van de filatelie kan zijn is hier mee ook bewezen .Het aantal verzamelaar groeit en een nieuwe generatie dient zich aan die deze vorm omarmt Dat de catalogus niet naar een ieders tevredenheid zal zijn zal ik niet ontkennen de materie is vrij ingewikkeld al zal men dit ontkennen. De volgende catalogus zal zeker aanpassingen geven daar kan men op rekenen maar voorlopig ligt hij er .Hulde aan die gene die er voor gezorgt hebben dat het met flinke tegenwind gelukt is !De catalogus wordt op diverse site,s zoals ebay en marktplaats in speciale akties aangeboden en is natuurlijk verkrijgbaar bij de NVPH handelaren prijs 12,90

 • Lars op 27 mei 2012 om 19:32

  Ik denk dat die catalogus er eerder ligt vanwege de winst die de NVPH ruikt!

 • aadb op 27 mei 2012 om 19:52

  Larsen@ Ach het is nooit goed eerst jaren zeuren dat er geen catalogus is en dan verwijt maken dat het om de winst te doen is . Maar het is een openmarkt dus wat let je om je zakken te vullen door zelf iets op de markt te brengen .!

 • Reintejdevos op 28 mei 2012 om 11:27

  Lars,

  hoeveel winst maak je met een boekje van 12.90???

  Pissarium calvinisticum!

 • Lars op 28 mei 2012 om 12:38

  @Rein
  De winst zit op de lange termijn in de vermelde zegels en velletjes.

 • aadb op 28 mei 2012 om 14:44

  Lars@tsja en die leden zitten barstensvol met voorraden terwijl de meerderheid niets van persoonlijke zegels wilde weten . Maar goed met oplage,s tussen de 1000 en 10.000 zullen de spullen dus nu volop worden aangeboden ,en misschien is de kans aanwezig dat men wil inkopen en daarmee de gene die willen verkopen een leuke prijs willen bieden .

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)