België blaast oude bierbrouwerijen nieuw leven in - Postzegelblog

België blaast oude bierbrouwerijen nieuw leven in

0

België heeft 20 september drie oude bierbrouwerijen, die ooit hun deuren hadden gesloten, nieuw leven ingeblazen door de uitgifte van drie zegels (in velletjes van vijf), die alle drie, en dat is bijzonder, een ander tarief hebben. De brouwerijen hebben tegenwoordig alle een andere functie.

De brouwerij De Mena, Rotselaar is nu een vrijetijdscentrum (prijs velletje € 4,50); Marche-en-Famenne, een oud klooster en brouwerij van de Karmelieten, nu een centrum voor nieuwe informatietechnologieën (prijs velletje € 5,25), en de brouwerij Wiels, Brussel, nu een centrum voor hedendaagse kunst (€ 5,90).

Tevens verscheen 20 september een velletje met vijf zegels in het buitenland 1-tarief gewijd aan de Belgische streek Haspengouw met daarop een boomgaard, het kasteel Hélécine, fruitbloesem, streekproducten en de boerderij Perwijs/Perwez.

Tot slot elf nieuwe briefkaarten in de reeks ’Vroeger en nu’: Bilzen, Jalhay, Kessel-Lo, Mont-sur-Marchienne, Morialmé, Oosterzele, Sint-Gillis, Sint-Amands, Tubize, Vaux-sur-Sûre en Watou.

NB. De internationale muziekgroep Muziek heeft het Belgische velletje Meesters van de Muziek, dat 11 mei 2009 verscheen, tot de mooiste muziekemissie 2009 uitgeroepen en met de Yehudi Menuhin Trofee 2010 bekroond.

Op de tweede plaats eindigde de uitgave Dag van de muziek (25 oktober 2009) van Vaticaanstad.

En op derde plaats de Duitse zegel (12 februari 2009) waarmee de 200e geboortedag van Felix Mendelssohn Bartholdy werd herdacht.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
België DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.