Postzegelbeurs Mondriaan op 10 - 10 - '10 - Postzegelblog

Postzegelbeurs Mondriaan op 10 – 10 – ’10

4

Niets te doen a.s. weekend? Zondag 10 oktober 2010 om 10 uur, organiseren ’t Fakteurke – Merggelland Klimmen, De Eerste Kerkraadse Postzegel Vereniging, Postzegelvereniging Heerlen e.o. en het Bureau Evenementen van Mondriaan een postzegelbeurs in de filmzaal aan de John F. Kennedylaan 301 te Heerlen. De beurs begint om 10 uur en duurt tot 14 uur en de toegang is gratis.

Postzegelhappening & Ruilbeurs

De bezoeker van de beurs wordt tijdens het postzegelprogramma getrakteerd op een boeiende combinatie van activiteiten. Naast het ruilbeursprogramma met een vaste veiling (lopend bieden en meteen meenemen) en vele tafels met handelaren is er een inkomloterij en een grote loterij met fantastische prijzen voor weinig geld en worden twee postzegellezingen verzorgd. Om 11.00 uur vindt er een lezing plaats over “Spoor en Post in Zuid-Limburg” door Jos van den Bosch en om 13 uur start de lezing “Vogels in de filatelie” door Wil Cools. De lezingen vinden plaats in presentatielokalen in de directe omgeving van de filmzaal.

Lezing: Spoor en post in Zuid-Limburg

De lezing van Jos van den Bosch gaat over het spoor in Zuid-Limburg historisch en in het algemeen. Eigenlijk dus zeer nostalgisch, met foto’s van de oude stationnetjes en oude loc’s etc. Verder interessante info daarover zoals bijv. de aparte positie van Maastricht: het station van Maastricht bijv. lag in Meerssen vanwege het “vestingskarakter” van deze stad en de nabijheid van de in potentie vijandige Belgen (!). Met dit spoor is ook post verstuurd, zoals dat vroeger ging: een spoorwagon met daarin een compleet postkantoor inclusief eigen stempels en postbeambten. Vanaf 1856 tot 1914 liep dit gesmeerd, maar bij het uitbreken van WO I veranderde er een hele hoop. Interessant is dus eigenlijk ook de post toen niet via dit spoor bevorderd werd.

Lezing: Vogels in de filatelie

De lezing van dhr. Cools (voorz. van ’t Fakteurke) gaat over Vogels op Postzegels in het algemeen. Niet zozeer over de classificatie en de onderverdeling der soorten, maar over vogels in allerlei filatelistische verschijningsvormen. Lezing is helemaal nieuw en pas een keer in Den Bosch voor een groot publiek gehouden, een publiek dat zeer enthousiast was.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Vogels



Nieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (4) Schrijf een reactie

 • J.S. op 8 oktober 2010 om 12:14

  Komt er (gelet op de goede traditie van deze clubs op het gebied van persoonlijke zegels) ook een persoonlijk zegelvelletje uit?

 • Jos van den Bosch op 8 oktober 2010 om 14:15

  Hé J.S.,

  Helaas geen persoonlijke postzegels. Onze evenementen afgelopen jaar waren zo succesvol, maar ook kostbaar, dat we dit jaar even moeten inhouden. Maar voor het overige… vol enthousiasme vooruit en iedereen is welkom (gratis!)

 • Marc37 op 8 oktober 2010 om 18:50

  Lia, Een tekstregel klopt niet: Vanaf 1956 tot 1914 liep dit gesmeerd, maar bij het uitbreken van WO I veranderde er een hele hoop. Het moet zijn: Vanaf 1856 tot 1914 liep dit gesmeerd…. enz.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 8 oktober 2010 om 20:24

  @Marc37, ik heb het direct aangepast. Bedankt voor je reactie!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)