Gekleurde stempels - Postzegelblog

Gekleurde stempels

0

Onze oosterburen vierden op 3 oktober a.s. de Duitse Eenwording van 20 jaar geleden. Het is alweer 20 jaar geleden dat de DDR als land verdween en de Oost-Duitsers zich bij de Bondsrepubliek Duitsland voegde. Dit feit wordt gevierd met een bijzonder poststempel. Het bijzondere is dat een afdruk van dit stempel in de kleuren van de Duitse vlag is uitgevoerd!

Het bijzondere stempel is een omklapstempel en heeft een stempelkussen dat deels in het zwart, deels in het rood en deels in het geel is uitgevoerd. Leesbaar is de tekst “20 Jahre Deutsche Einheit”, de datum -3.10.2010 en de plaatsnaam BERLIN. De tekst is geplaatst in een landkaart van Duitsland die deels is te zien. De Deutsche Post adviseert om postzegels in de linkeronderhoek of in de rechter onderhoek te laten stempelen, zodat het de zwarte inkt is die de zegels raakt. De rode en gele inkt is dan te zien op de kaart of envelop die wordt gestempeld. Op 3 oktober zal het stempel tijdens de festiviteiten worden gebruikt door het hele land. Alle stempels dragen de plaatsnaam Berlijn.

Het is niet de eerste keer dat de Duitsers een gekleurd poststempel gebruiken. In 2009 werd ter gelegenheid van Moederdag een bijzonder stempel gebruikt met een rood hart van binnen. Dit stempel werd ook door het hele land gebruikt, maar droeg wel verschillende plaatsnamen. Ook werden diverse data gebruikt (7 tot en met 10 mei 2009). Wanneer je alle stempels in je verzameling wilde opnemen, was je een aardige duit kwijt…

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DDR DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Reacties (0)

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)