De nieuwe zegels van Curaçao, Caribisch Nederland en Sint Maarten - Postzegelblog

De nieuwe zegels van Curaçao, Caribisch Nederland en Sint Maarten

63

Op 1 oktober schreef ik al dat er eindelijk duidelijkheid was over de nieuwe postale gang van zaken na het uiteenvallenvan de Nederlandse Antillen per 10 oktober. Het feest begint meteen goed, zo schreef ik, met drie zegels, voor elke uitgifte-eenheid eentje, op 10 oktober.

De zegels zullen kaarten tonen van elk nieuw gebied. De zegels krijgen een waarde van 111 cent (Curaçao en Caribisch Nederland) en 164c (Sint Maarten). Zojuist kwam ik in het bezit van afbeeldingen van deze zegels. En natuurlijk deel ik deze graag met de lezers van Postzegelblog.

Curaçao

Caribisch Nederland

Sint Maarten

Gerelateerde postzegels

United States of America 3c brown/carmine
China People’s Republic Film industry
Cuba F.D. Roosevelt
Comores Ships, Jacques Cousteau
Suriname, Republic Chess Karpov/Kasparov
Uzbekistan Tennis
Austria Rolling Stones
Great Britain Diamond Coronation
France G. Pompidou
Great Britain Millennium, entertainment
Sint Maarten New Constitution 1v
Curaçao New Constitution 1v
Caribisch Nederland
1915, Neth. Indies, Postcard from Tegal to Deventer
NDA0136
NDA0135
NDP0135

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Caribisch Nederland Curaçao Nederlandse Antillen NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Reacties (63) Schrijf een reactie

 • Theo op 5 oktober 2010 om 15:52

  Toch weer fraaie, kleurrijke zegels.
  Ben benieuwd wie de ontwerper van deze postzegels is (zijn)

 • Arjan op 5 oktober 2010 om 17:18

  De zegels zijn ontworpen door Studio Labranda en gedrukt door de Oostenrijkse Staatsdrukkerij (of hoe die ook maar in het Nederlands heten).

 • toon op 5 oktober 2010 om 17:36

  De verwachting van jou voor een bescheiden begin, Arjan, komt dus niet uit. Ze beginnen meteen met velletjes van zoveel. Meteen maar KASSA!
  Nou, dit kost weer abonnementen hoor!
  Gisteren had ik clubbijeenkomst en 2 van de 4 Antillen-verzamelaars hebben hun abonnement per direct opgezegd. Zo!

 • Arjan op 5 oktober 2010 om 18:12

  Niet mijn verwachting hoor, Toon! Meer de belofte van de agent! Ik heb mijn geloof in wat voor bescheiden uitgiftebeleid, waar dan ook, al jaren geleden opgegeven!

 • aadb op 6 oktober 2010 om 00:27

  Gewoon dus 1 zegel en geproduceerd in kleine velletjes(hoef je niet te nemen) ,dus als starter van deze (landen) betaalbaar
  En zoals beloofd een kleine uitgifte van 1 zegel . Dat men dan ook de velletjes wil verzamelen ja dan kom je in een ander verhaal terecht gewoon niet doen dus .Men zoekt altijd een argument om op te zeggen het argument gaat in deze niet op !voor een luttel bedrag haal je de eerste zegels in huis .

 • Arjan op 6 oktober 2010 om 09:08

  Maar dan moet je ze wel bij jou kopen, Aad (goed zo!), want de agent verkoopt ze alleen per compleet vel!

 • aadb op 6 oktober 2010 om 09:36

  Arjan@ Ja dat is juist zover ik weet levert de agent alleen aan handelaren (groot) en niet aan de particulier .

 • Theo op 6 oktober 2010 om 09:45

  Waarom niet gewoon van elke zegel een postzegelmapje produceren met wat info daarop.
  Niet zoveel geld en toch deze fraaie zegels in huis.

 • Arjan op 6 oktober 2010 om 09:48

  @ Theo: er komen mapjes van deze zegels, maar ik weet niet hoeveel zegels er in 1 mapje komen te zitten.

 • paul op 6 oktober 2010 om 12:08

  “Agent levert alleen vellen aan de handelaar”: het ondernemersrisico komt dus bij de eind- of detailhandelaar te liggen. Hij/zij moet veelvouden van 20 inkopen, en maar zien dat het allemaal verkocht wordt.

 • aadb op 6 oktober 2010 om 12:47

  Paul nee dat is niet zo heb
  je een abo van 45 series dan krijg je er 45 .Heb je een abo kleine velletjes dan krijg je dat incl de aanwezige Brugparen /gutterpaires .Wil je alleen de bruggutters dan kan dat ook zover ik weet . En mapjes ja als je geld te veel hebt is dan een optie ,net zoals de fdc,s die te duur zijn ,maar sommige toch zullen aanschaffen ..Filafantastisch is echt gelopen poststukken zie er maar aan te komen .

 • tom op 7 oktober 2010 om 09:36

  LELIJK!!!!

 • tom op 7 oktober 2010 om 09:38

  LELIJK!!!! Ontworpen door de drukker zelf?

 • Theo op 7 oktober 2010 om 11:58

  @Beste Tom, het spijt mij te moeten concluderen dat jouw smaak ver weg ligt van de mijne. Verklaar eens waarom deze prachtige zegels in jouw ogen lelijk zijn.
  Ik vermoed dat jij een van de zeer weinige zult zijn die ze lelijk vindt.

 • Peter op 7 oktober 2010 om 21:08

  @Tom, helemaal eens. Lelijk ontwerp. Zou niet misstaan in de jaren 60, maar is niet van deze tijd. Fantasieloze kaarten in al even fantasieloze kleurstelling.

  De zegel van het Caribisch Nederland wordt bovendien versierd met een portret van Bea, voor mij een mislukte poging de engelse gebieden te imiteren.

 • paulv op 7 oktober 2010 om 22:55

  Lelijk of mooi is een persoonlijke mening. Ik weet niet of ik ze mooi of lelijk vind, meer een beetje neutraal tot saai.
  De zegels zien er ‘eenvoudig’ uit: opgebouwd uit simpele beeldelementen landkaart, vlag, wapenschild, portret, landsnaam, waardeaanduiding en datum 10-10-’10. De eenvoud steekt af tegen sommige Nederlandse uitgiften waar zegels en vel een totaalkunstwerk vormen, met heel veel beeldelementen en ondersteunende teksten.
  De zegels zijn ontworpen door Studio Labranda, vestigingsplaats mij niet bekend. Eerdere zegelontwerpen van Studio Labranda voor de Antillen zijn zegels met Van Gogh (2005), bloemen, vlinders, en vogels (2009). Deze zegels zijn ook ‘eenvoudig’ van opbouw. Beetje recht-toe-recht-aan, zo van ‘kan ik ook met mijn computer in elkaar zetten’. Dit brengt ook lage ontwerpkosten met zich mee. Het neemt geen weken of maanden werk in beslag om zegels als deze te maken.

 • aadb op 7 oktober 2010 om 23:36

  Paulv@ heb je de prijs al ontvangen !

 • paulv op 8 oktober 2010 om 00:56

  Ja aadb, het is binnen. En het is veel mooier dan de nieuwe zegels van de Antilliaanse gebieden.

 • ben konings op 10 oktober 2010 om 17:41

  Kan ik de zegels ook direct op de antillen bestellen bij de post?

 • Theo op 11 oktober 2010 om 11:06

  Zou je kunnen proberen Ben, maar dat wordt een dure zaak.
  Heb nog even geduld en je kunt terecht bij de plaatselijke postzegelboer tegen aanmerkelijk lagere kosten denk ik.

 • Arnaud op 13 oktober 2010 om 12:16

  Why won’t the Caribish Nederland territory use the dutch stamps? These islands are only special kommunes of the Netherland.
  The French West Indies which are parts of France use the french stamps.
  I am sure these islands want to get the collectors’ money.

 • Marc op 13 oktober 2010 om 14:24

  Leuk dat die postzegels er zo snel zijn, maar mijn hemel, wat een amateuristische ontwerpen! Alsof de directeur van de Post zelf wat heeft zitten knutselen met Powerpoint versie 95. Onevenwichtige vlakverdeling (met name die zegel van Caribisch Nederland); verouderde technieken; zoiets als de vlag van Curacao die nét iets hoger is dan het kaartje ernaast; drie verschillende kleuren zee bij Caribisch Nederland en bovendien Saba wel een zwart randje en de rest niet; het overzichtskaartje van St Maarten(waar héél Zuid-Amerika op staat???) dat net over de kustlijn heen valt… Ik hoop dat dit een grapje is!

 • Jan Prygoda op 13 oktober 2010 om 20:05

  @Arnaud
  This territory is going to use the US dollar from 1.1.2011 instead of the euro or Netherlands Antilles guilder.
  I also think the postal rates will be different. Even now we use stamps without face values the value will be different.

 • Arnaud op 13 oktober 2010 om 22:36

  Thanks Jan Prygoda,

  Where are sold this stamps?

 • Jan Prygoda op 13 oktober 2010 om 22:51

  @Arnaud
  They mention here “the agent” but I do not know who that is and they are cross that you have to buy complete sheets of 20. I always ask trader Joke van den Berg at ebay when foreigners need issues of the Netherlands Antilles if she has the stamps available. I guess these issues are still “under the roof” of the Netherlands Antilles and that things will be change 1.1.2011 as soon the entities have their own currencies. It seems the time from 10.10.2010 until 31.12.2010 is a kind of transition period between Netherlands Antilles and the new situation. Sint Maarten gets an own currency, Curacao could probably keep the guilder they have now in a way. The three Dutch islands get the US dollar. A lot is still unclear for collectors here as well and in general the situation at the old Netherlands Antilles is still a bit unclear in general. People working at the old Antilles government are said that they still do not know how to handle in cases with official papers as they still have the old Antilles stuff and nothing new. The Netherlands Antilles is not really a popular collecting area in the Netherlands anymore as they issue quite a lot with many high face values. Many people do not bother. In my opinion the issues of the small dependent islands (Caraibisch Nederland) belongs to a Netherlands collection. Curacao, Aruba and Sint Maarten are more distant.

 • Arnaud op 13 oktober 2010 om 23:02

  Thanks Jan for all these explains.
  I thought the stamps of Nederlandse Antillen were very popular in the Netherland. I am very surprised.
  In France, the relationship we have with the french west indies are very clause.

 • reintjedevos op 13 oktober 2010 om 23:06

  @Jan

  de agent is Hugo van Reyen op de Kanaaleilanden ergens :)

  Ja, ga je nu ook al lokaal-post verzamelen?? Apeldoorn was heel populair 40 jaar gelden en is toch een van de grootste gemeenten in Nederland!

 • reintjedevos op 13 oktober 2010 om 23:07

  @Lia

  waar blijven de Smileys?????

 • Jan Prygoda op 13 oktober 2010 om 23:12

  It seems you can get mint stamps of the Netherlands Antilles of the past 40-50 years at dump prices. Maybe these stamps are still collected but it is not a popular area. Maybe people collect them because these stamps are in the Dutch stamp catalogue. I just checked at Joke van den Berg at ebay what she sells from the Antilles. Thematical stamps in sheets which cost between 10 and 30 euro. In the 1970s Netherlands Antilles and Suriname were much more popular but the issues were about like the Netherlands issued stamps and they were available at the Dutch philatelic service at face value. We can get Netheralnds Antilles year sets at the philatelic service but just like they offer year sets from several European countries. New issues from Belgium get much more attention in the Dutch philatelic press than Netherlands Antilles and Aruba.

 • reintjedevos op 14 oktober 2010 om 00:07

  @Jan

  You are quite right in that. Belgian stamps are a lot more interesting than those Caribbean seals of the Antilles that are similar to the Grenada and Grenadines in several aspects not just geographically…

 • francois natanael op 1 november 2010 om 11:59

  Geachte Heer
  dank u wel voor de inlichtingen
  waar kan ik heben FDC of schreven in BES om deze zegels te heben*
  groeten uit parijs
  hier is mijn website ( sclecht projecten geen echte zegels ) voor voorheer ned nieuw guinea
  westpapuapostoffice.blogspot.com
  francois natanael

 • Lars op 3 november 2010 om 13:18

  Een tijd terug hadden we hier op het blog een aardige discussie over het wel of niet splitsen van de speciale catalogus.
  Met drie nieuwe postzegellanden erbij zal de SC over een aantal jaren toch echt te dik zijn. Vooral als ze straks misschien allemaal van die grote dure motiefseries uit gaan geven.
  Ik hoop dat de NVPH hier nu eens even serieus over gaat nadenken, want in de SC van 2011 zullen die nieuwe landen worden opgenomen.
  Ik ben benieuwd hoe de voor- en tegenstanders van splitsen hier nu over denken gezien deze nieuwe situatie.
  Persoonlijk hoef ik al die eilanden er niet bij te hebben.

 • aadb op 3 november 2010 om 13:55

  Lars @zoals eerder aangegeven is dit naar mening een kansloze zaak ,de verkoop van een overzee catalogus zal niet groot zijn en de info zal verwateren .Voorlopig kan er nog genoeg ruimte gevonden worden en is dat dus geen punt Dat de 3 nieuwe gebieden vele zegels gaan uitgeven is voorlopig nog niet aan de orde uitgaande van de berichten die euro verzamelaar v.reijen de wereld in stuurt.De gene die alleen nederland willen verzamelen kunnen om de 2 jaar een junior aan schaffen dus ik zie het probleem niet .Mocht men wat meer gespecialiseerd zijn dan is de aanschaf van de dikke catalogus misschien eens in de 5 jaar (nodig)uitgaande van de toevoegingen die de laaste jaren zijn gedaan .

 • Theo op 3 november 2010 om 14:44

  @aadb,
  Worden van deze zegels al per stuk aangeboden en tegen welke prijs.
  Zou graag een setje van 3 zegels willen hebben.

 • Gerard York op 29 november 2010 om 03:09

  I have been a proud collector of Aruba stamps since 1986. Aruba had a perfect stamp program — topics on the history and culture of the island. No junk. Unfortunately, Aruba Post closed its philatelic services!

  I hope the Netherlands Post Office will take up the slack and sell Aruba stamps, as well as these new ones from St. Maarten, Curacao and Caribbean Netherlands.

 • Herman van Leeuwen op 28 februari 2011 om 01:46

  Ik werk in het Postmuseum van Curacao als beheerder. Bij mij zijn de postzegels in setjes van drie te koop voor Naf 5.25(ongeveer 2 euro)in een mooi hoesje. Per stuk zijn ze ook te koop bij mij.De zegels zijn eigenlijk te groot voor postkaarten, daar is helaas geen rekening meegehouden.De postzegels van de BES -eilanden en St. Maarten mogen niet voor de postkaarten/brieven worden gebruikt in Curacao.Alleen de postzegels van Curacao mogen worden gebruikt.
  Voor meer informatie: 005999-4658010 of cultuur2010@gmail.com
  Herman van Leeuwen-Curacao

 • paulv op 28 februari 2011 om 10:01

  Zijn er in het nieuwe jaar 2011 al zegels van Curaçao, St Maarten en/of BES-eilanden uitgekomen?
  Met name BES is interessant, daar is de florin door de Amerikaanse dollar vervangen.
  Ik heb nog nergens een bericht gezien, en ook op ebay niets gezien.
  De website van de Antilliaanse post http://www.npostna.com vermeld wel de tarieven voor 2011, maar nergens actuele of zelfs maar recente info over de uitgegeven of uit te geven postzegels.

 • Herman op 6 maart 2011 om 17:03

  De nieuwe zegels die op 10-10-2010 waren uitgekomen zijn niet meer verkrijgbaar, in verband met de tariefsverhoging. Zover ik het kan bekijken geldt dit voor Curacao. Over 14 dagen komen de nieuwe zegels van Curacao uit met de nieuwe vermelde tarieven. De tarieven zijn 1% verhooogd. Men kwan er te laat achter dat men geen postzegels van 1 en 2 cents had!!! Het kostte mij zeer veel moeite om achter deze informatie te komen, doorgaans is men erg zwijgzaam op het postkantoor in Curacao!
  Van de BES eilanden weet ik alleen dat de oude zegels zijn vervangen door nieuwe zegels.

 • paulv op 6 maart 2011 om 23:17

  Hartelijke dank voor alle inspanning die u heeft gedaan om deze info over de nieuw te verwachten zegels boven water te krijgen.
  De post die ik deze week uit Curaçao ontving heeft nog acht verschillende zegels van Nederlandse Antillen uit de periode 1974-1995, met rode rechthoekige ‘Kwartier’-stempels. De stempels zijn matig leesbaar door de vlekkerige inkt.

 • Lars op 16 juli 2011 om 16:33

  Sint Maarten heeft pasgeleden een aantal nieuwe zegels uitgegeven. Helaas gaan ze verder op de manier van de NA. Dus dure motiefseries die gemaakt worden door dat ene agentschap.
  Jammer, gemiste kans.

 • Gerard York op 16 juli 2011 om 16:44

  I think it is interesting to note that the Philatelic Bureau in Curacao is still open – and sells Caribbean Netherlands new issues as well. St. Maarten and Aruba both appear to have the same philatelic agent: Both territories recently issued similar floral topicals.

 • Lars op 30 januari 2012 om 13:56

  De website van de Post van de voormalige Ned Ant is EINDELIJK geupdate met oa de uitgiften van 2011 van Curacao en Caribisch Nederland!
  http://www.npostna.com/personal/stamp_themes_2006.html

 • Theo op 24 maart 2012 om 10:37

  De waarde staat in centen, maar van welke munt? Is het van de U.S. Dollar, Nederlandse Euro of nog de oude Nederlands Antilliaanse Gulden?

 • Lars op 24 maart 2012 om 13:48

  @Theo
  Dat staat er helaas nooit duidelijk op, zelfs niet op de website.
  Curacao en Sint Maarten hebben nog de gulden, Caribisch Nederland heeft nu geloof ik de dollar.
  Maar het maakt niet uit welke munteenheid ze hebben, de zegels blijven duur! Vooral bij Curacao die bijna alleen maar hoge waarden uitgeven die postaal nooit gebruikt zullen worden!

 • Lars op 18 januari 2013 om 23:48

  Nieuws van onze Eilanden:

  Caribisch Nederland blijft verstoken van post in 2013

  Vanaf 2 januari 2013 krijgen de inwoners van Caribisch Nederland geen post meer.
  De reguliere postbezorger uit Curaçao, Nieuwe Post NV, wil niet langer opdraaien voor de verliezen die zij lijdt om een ‘Nederlandse verplichting’ uit te voeren.
  Bijna 1 miljoen euro moest het bedrijf al toeleggen om briefjes en pakketjes tot 2000 gram rond te brengen op Bonaire, Saba en St. Eustatius.

  Voledige artikel op nos.nl:
  http://weblogs.nos.nl/binnenlandredactie/2013/01/01/caribisch-nederland-blijft-verstoken-van-post-in-2013/

 • Pipiet Sulistyowati op 31 januari 2014 om 08:09

  Zulke mooie zegels – maar o zo duur. Ik betreur dit. Feitelijk zou de Nieuwe Post eens op bezoek moet gaan in Port Moresby. Daar is veel te leren over een goed uitgifte beleid, betaalbare series en vooral mooie postzegels. En zeker niet kijken bij al die Grenadines in de regio, want dan blijft het waardeloos. Een alternatief is om jaarlijks gewoon 2 (of 3) Nederlandse series te kiezen die kloppen met de eilanden. Een mooie overdruk is ook aantrekkelijk. En wie kan mij post sturen uit Caribisch Nederland met mooie zegels? Tegen betaling? Ook hier in Indonesië is er beslist wel een markt voor betaalbare zegels )en FDC’s) uit Caribisch Nederland.

 • Lars op 31 januari 2014 om 09:27

  In Papoea-Nieuw-Guinea is het de laatste jaren net zo erg. Dure series en blokjes zelfs met Elvis en Marilyn. De zegels voor PNG worden door hetzelfde bedrijf uitgegeven als de zegels van de Grenadines!
  http://www.postbeeld.com/en/fsc/search&exact-country=pn&start=501

 • Pipiet Sulistyowati op 31 januari 2014 om 12:44

  Klopt wel, bij recentere uitgiftes was ik ook sprakeloos en onaangenaam verrast. Het is maar net wie er aan het roer staat ook daar. Doodzonde ! Maar hoe dan ook met een degelijk Hollands management moet er (nog) iets leuks van te maken zijn daar op de Nederlandse eilanden. Zo ook met de postbezorgingen daar, gewoon op wat kantoortjes goedkope postbussen plaatsen die men huurt voor een zacht prijsje. Moet kunnen met dat handjevol mensen. Dus post af te halen, i.p.v. bezorgen als dat miljoenen kost. Vreemd trouwens, daar zit iets niet goed, hier in Indonesië zouden we meteen denken dat er iemand een eigen jachthaven wil gaan aanleggen…

 • Lars op 12 oktober 2015 om 16:33

  5 jaar verder en wat is de stand?
  Abonnementhouders en albumvullers zijn ongeveer 800 “zegels” rijker, maar meer dan het dubbele in euro’s armer…

 • j.corporaal op 14 oktober 2015 om 10:02

  waar kunnen de grote enveloppen in?
  komt er een andere indeling van davo?
  moeten we weer exra geld uit geven om de FDC op te slaan.

 • Lars op 15 oktober 2015 om 05:26

  U kunt beter gelijk stoppen met de FDC’s. Als ik iets maakwerk en geldverspilling vind dan is het dat wel. Of u helpt onze vriend op Guernsey graag aan een nieuwe Jaguar…

 • willem hogendoorn op 15 oktober 2015 om 18:11

  @Lars: helemaal mee eens

 • aadb op 8 februari 2017 om 20:17

  Schandelijke vertoning van St Maarten met het uitgeven van onbetaalbare series die het licht doen verschijnen ,een uitgifte die bij de handel zo,n 140 euro gaat kosten ,het wordt de hoogste tijd dat de branche vereniging NVPH die deze ellende ook nog opneemt in de Junior catalogus actie onderneemt .Een complete boycot van deze geldwolven is aan de orde !

 • Lars op 9 februari 2017 om 05:05

  Aadb, ik heb ze gezien die vogeltjes en vlindertjes. Inderdaad schandalig wat onze vriend op Guernsey nu weer allemaal heeft gefabriceerd.
  Deze “postzegels” zijn ook niet eens op St Maarten te koop van wat ik begrepen heb.

 • Rob Tielman op 10 februari 2017 om 14:59

  Kan iemand mij vertellen op welke van deze Caribisch/Nederlandse eilanden die postzegels wel te koop zijn?

 • Lars op 3 maart 2017 om 14:35

  Sint Maarten (lees: Hugo van Reijen) blijft maar doorgaan met schandalige uitgaven.
  16 zegels in blokjes bloemen: €90
  16 zegels in blokjes papegaaien: €90
  12 zegels in blokjes kikkers: €70

 • aadb op 3 maart 2017 om 14:55

  Gewoon stoppen met die ongein!

 • Lars op 3 maart 2017 om 16:23

  Ik denk dat je van de NVPH geen actie hoeft te verwachten. De aangesloten handelaren blijven het spul maar al te graag aan de man brengen… (abonnementhouders, albumvullers en motiefverzamelaars)

 • Jaap Termes op 3 maart 2017 om 16:37

  Rob,
  Alleen te koop/bestellen via Hugo’s kantoor op de Kanaaleilanden en dan dacht ik dat je ze vanuit de Caribic ,thuis krijg.

  Niet kopen Hoor !!!

 • aadb op 3 maart 2017 om 16:55

  Lars onzin verhaal ook de handel gruwt van deze wan uitgifte,s die niet in voorraad te houden is door de prijs .Met abonnementen loopt je ook nog het risico dat de klant weg blijft door welke reden dan ook en wie zit dan met deze wan producten is zijn mik .Ook verenigingen met abonnementen blijven vaak genoeg zitten met spullen die door allerlei redenen niet door de leden afgenomen kunnen worden ..De NVPH heeft totaal geen belang aan dure uitgifte,s en zeker geen belang dat de verzamelaar direct zijn zegels bij de postadministraties koopt Volgens mij heb ik ook aangegeven deze zooi niet te kopen !

 • Patrick Lava op 3 maart 2017 om 22:13

  Vergelijkbare situatie in België. Een jaar of 10 geleden werden voor de voormalige Belgische kolonie Congo en het voormalig mandaatgebied Burundi plots enorme massa’s zegels en blokken uitgegeven. Allemaal bijzonder duur, thematisch spul zonder relatie met het land van uitgifte. Gevolg: zo goed als alle abonnementen op de nieuwe uitgiften van die gebieden werden gelijk geannuleerd. Veel handelaars zijn blijven zitten met een aanzienlijke stock. De hoge cotes in de catalogus reflecteren de veronderstelde “frankeerwaarde”. Maar wie de moeite doet om wat te zoeken, vindt nu die reeksen en blokken op veilingsites aangeboden voor een fractie van die “frankeerwaarde”.
  Straks zien we dus wellicht hetzelfde gebeuren met de plaatjes van die Hollandse microstaatjes overzee. Niet kopen, dat ben ik helemaal eens met Aad. Wie ze uiteindelijk toch in z’n verzameling wil opnemen: een jaar of 5 wachten. En dan – koopjesjacht op eBay of Delcampe.

 • Jan1964 op 3 maart 2017 om 23:11

  WOPA heeft ze ook : http://wopa-stamps.com/

 • Pieter op 4 maart 2017 om 18:30

  Ach, Nederland zelf gaat die kant ook op. Postzegels verzamelen wordt er niet leuker op met al die nikszeggende plaatjes.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)