Duitsland herdenkt twintig jaar Duitse eenheid - Postzegelblog

Duitsland herdenkt twintig jaar Duitse eenheid

0

Enkele data staan vast: de val van Erich Honecker dateert van 17 oktober, de opening van de binnengrenzen was 9 november 1989, de enige vrije verkiezingen van de DDR-Volkskammer hadden op 18 maart 1990 plaats en op 3 oktober ten slotte was de Duitse hereniging een feit. Twintig jaar Duitse Eenheid is 9 september door Duitsland herdacht met een 55 c-zegel (ook als zelfklevende rolzegel) waarop een feestende mensenmassa in Berlijn.

Verder verschenen 9 september nog drie 55 c-zegels en wel ter gelegenheid van de herdenking van 200 jaar Oktoberfest (typische figuren uit München in een draaimolen),

de jaarlijkse zegel Dag van de Postzegel (een plakkaat uit 1890 van de Albert-Ballin-Dampfschiff-Reederei van de Kaiserliche Deutsche Post naar Helgoland-Norderney-Sylt) en de jaarlijkse zegel Für das Kind (teddybeer Kim met een slapend kind in de arm).

Daarnaast kwam 9 september de negende uitgifte Dienst am Nächtsten uit waarmee het 150-jarig bestaan van de Stiftung Behindertenwerk St. Johannes, Marxheim-Schweinspoint, wordt herdacht. Op een 90 c-zegel een schilderij met daarop Slot Schweinspoint.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
DuitslandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.