Waddenboek ter ere van 45 jaar Waddenvereniging - Postzegelblog

Waddenboek ter ere van 45 jaar Waddenvereniging

17

De Waddenvereniging bestaat op 17 oktober a.s. 45 jaar. Dat is voor TNT Post en Uitgeverij DAVO reden om een Waddenboek uit te geven en de vereniging te feliciteren door het uitgeven van dit boek. TNT Post geeft speciaal voor deze gelegenheid 3 postzegelvelletjes uit voor elk van de vijf ‘grote’ eilanden. Deze velletjes kunnen in het boek worden geplakt en maken hiermee de prachtige fotografie van herkenbare plaatsen, elementen en activiteiten op de Waddeneilanden compleet. Van elk verkocht boek doneren TNT Post en DAVO € 2,- aan de Waddenvereniging.

Succesvol protest tegen dammen naar Ameland

In 1965 leek het er even op dat er twee dammen naar Ameland zouden worden aangelegd als eerste stap naar inpoldering van de Waddenzee. De Waddenvereniging werd opgericht en was succesvol in het tegenhouden van dit plan. Sinds die tijd heeft de Waddenvereniging een belangrijke rol gespeeld bij het behoud van het waddengebied. Dat heeft er uiteindelijk toe geleid dat het Waddengebied in juni 2009 op de Werelderfgoedlijst van de Verenigde Naties is geplaatst. Een enorm succes voor de vereniging.

Het Waddenboek

Het Waddenboek is een prachtig boek op grootformaat met verhalen en anekdotes over historie, cultuur en natuur van de eilanden. Deze verhalen worden omlijst met schitterende fotografie. Echter, elk van de vijf eilanden heeft drie foto’s die letterlijk incompleet zijn. Met de door TNT Post uitgegeven postzegelvelletjes worden deze lege vakken opgevuld zodat de foto gecompleteerd wordt en de postzegels een illustratie vormen voor de tekstblokjes met informatie die al in het boek aanwezig zijn. Arjan Jochems: “We hebben al wel eerder dit soort postzegelvelletjes uitgegeven, maar postzegelvelletjes die een onderdeel vormen van een grotere foto zijn bij mijn weten wereldwijd een unicum!”

Niet alleen voor verzamelaars

Postzegelboeken zijn al wel eerder gemaakt. Meestal zijn ze alleen voor verzamelaars interessant. Door de gebruikte techniek en vormgeving is dit boek echter geschikt voor elke Waddenliefhebber. Ook als je geen postzegels verzamelt. Bij aankoop van een abonnement op de postzegelvelletjes, ontvang je per eiland € 150,- aan voordeelbonnen.

Het boek kost € 14,95 (exclusief de postzegels ) en is te bestellen via www.collectclub.nl. Door het boek te kopen, steun je direct ook de Waddeneilanden.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (17) Schrijf een reactie

 • aadb op 22 september 2010 om 14:19

  Altijd leuk die arm van davo en tnt om het voor elkaar te krijgen een boek te promoten via dit blog .

 • aadb op 22 september 2010 om 16:20

  aadb@ Er is natuurlijk ook een andere kant aan het verhaal ,juist door dit soort bedrijven komt het verzamelen van persoonlijke zegels wel meer onder de aandacht .En dat heeft weer zijn voordeel, want uiteindelijk verkoop jij deze spullen ook in je shop .En jij als NVPH lid kan natuurlijk ook de persoonlijke postzegel promoten binnen je vereniging zodat ze misschien ooit worden opgenomen in de speciaal catalogus .Als ik het goed begrijp heb je daarin al wat succes geboekt met de zoals jij het noemt door de NVPH gedoogde JIJOFIK persoonlijkepostzegels die in een mapje met kaarten op de Hertogpost verkrijgbaar waren . !.Dit moet toch een eerste aanzet zijn om de leden van je vereniging om te krijgen zodat straks heel nederland in de rij staat om de catalogus te kopen ..vr gr de andere aadb

 • dolores op 22 september 2010 om 18:04

  Doe eens niet zo ingewikkeld….

  Ik vind het een mooi boek, en wie weet koop ik het wel, niet eens zozeer als postzegelverzamelaar, een abonnement is een beetje te gortig voor me denk ik.

  We zijn ook gewoon mensen die iets leuk vinden ( en misschien willen heben) toch?? Natuurlijk is er iemand die daar profijt van heeft en als dat de Waddenvereniging is en ik natuurlijk in de vorm van plezier dan is dat mooi. Er zullen zeker prachtige foto’s in staan!

  Een unicum? Ik heb al weleens een serie postzegels op een achtergrond van een foto geplaatst? Ok, niet in een iegengemaakt boek, maar dat kan je zo maken bij Hema of Kruidvat. Goed, zal zeker niet zijn als de kwaliteit van dit Waddenboek maar heel moeilijk en heel ver van je bed is het ook weer niet. Zo kan je je eigen themaverzameling maken. Wel erg tijdrovend denk ik.

  Wat kost een abonnement?:((

 • J.S. op 23 september 2010 om 00:07

  Even ter aanvulling/correctie: de (zeer fraaie) zegelvelletjes kunnen met klemstroken in het boek bewaard worden en hoeven er dus niet ingeplakt te worden.

 • J.S. op 23 september 2010 om 00:10

  @Dolores,

  Het is inderdaad een erg fraai boek en een abonnement valt in dit geval erg mee. Je krijgt al 3 velletjes bij aankoop en dan volgen er nog (slechts) 4 x 3 velletjes. Dat is dus wel te overzien en de velletjes maken het boek wel mooier en compleet. Bovendien heb je dan voor je verzameling ook alle (15) velletjes. Die hebben overigens een stochastisch raster en zijn tot dusverre de enige van dit type die er zijn verschenen.

 • dolores op 24 september 2010 om 08:18

  Dank JS. :) Dat is inderdaad nog te overzien.

 • Johan op 24 september 2010 om 17:20

  Is het niet 5 setjes van 8,95 excl. verzendkosten?

 • paulv op 24 september 2010 om 23:59

  Ik haal bij Davo deze info over de kosten:
  Boek E 14,95 + 2,95 vvk
  Eilandpakket E 8,95 + 2,50 vvk
  Maakt totaal voor boek en 5 eilanden E 75,15
  In het geheel zit een frankeerwaarde voor 2010 van 5 eilanden * 3 velletjes * 3 zegels * 44 cent = E 19,80

  (vvk=verpakkings- en verzendkosten)
  Zie de brochure http://www.davo.nl/waddeneilanden/davo_spaarserie_waddeneilanden.pdf
  Het boek telt 64 pagina’s en wordt zonder zegels verkocht.

  Voor de opportunisten is er nog een mogelijkheid om de kortingbonnen voor activiteiten en aankopen op de eilanden via marktplaats of zo te gelde te maken.

 • aadb op 25 september 2010 om 03:17

  Jaja wat de kosten bij die grote jongens zijn is nu wel bekend ,maar wat rekent de andere handel ,daar lees ik niets over . De verkoop van dit boek zal ongetwijfeld ook bij de andere handel verkrijgbaar zijn ,uitgaande dat die andere handel folders van tnt en davo in de bus krijgt om te bestellen .Bij die andere handel betaal je dus geen verzendkosten .Ja zelfs bij die andere handel krijg je en ik mag het niet schrijven puntje puntje puntje de inmiddels al aardig bekende puntje puntje puntje waar er inmiddels al 5 van verschenen zijn .Dus heb je trek in het boek met puntje puntje dan weet u mij te vinden .VR gr de bakker .

 • dolores op 25 september 2010 om 05:24

  Wat moet ik nou met die puntje puntje puntjes, en de verzendkosten zijn nog altijd minder dan de reiskosten naar jouw handel Aad/ En de bakker zit om de hoek, 3 zelfs. ;)

  Toch al met al een aardig bedrag…maar ben wel heel erg benieuwd naar de foto’s.

 • aadb op 25 september 2010 om 09:40

  Dolores .Ja als je thuis blijft zitten en de straat niet opgaat of kan dan is dat handig zo,n TNT.Maar als je spullen in een winkel koopt betaal je zover ik weet geen verzendkosten ik neem aan ook die bakker om de hoek niet .Bestel je bij spullen dan reken ik zeker niet de hoge verzendkosten,en iemand die zelf aangeeft dat een en ander toch wel duur is zo.n boek met zegels kan daar dus zijn voordeel meedoen .Dat ik daar bij ook nog gratis extra persoonlijke zegels weggeef zou dus een reden kunnen zijn om het boek bij mij te bestellen .Dat ik puntjes neerzet heeft te maken met reclame ik mag geen reclame maken dus je mag wel weten waar het boek te koop is hoe het er uit ziet en waar je het kan bestellen maar waar het boek voordeliger is aan te schaffen mag niet vermeld worden .Tsja tis niet anders .gr aad

 • dolores op 25 september 2010 om 09:59

  Aaaaah je bedoelt dat jij het ook hebt en dat je het bij jou ook kan bestellen!Met nog wat extraatjes ik bedoel puntjes puntjes puntjes. ach zo. Nou je hebt niks gezegd, doe ik wel. Ik ga er even over denken Aad, misschien vraag ik het wel gewoon kado ;)

 • reintjedevos op 25 september 2010 om 14:09

  @Aad en Dolores

  adverteren mag niet maar een URL doorgeven wel:

  http://www.marktnet.nl/aanbieder/ab-collect-edison/

 • aadb op 25 september 2010 om 14:25

  Rein Oh

 • dolores op 25 september 2010 om 23:27

  Zo das beter. Ik maar zoeken en maar niet weten waarop ik dan moet zoeken ;) Is de pc toch voor? interNET

 • jv op 28 september 2010 om 08:54

  @ dolores
  Een boek zonder postzegels toont witte plekken in de foto’s, daar waar de postzegels moeten zitten. Een boek zonder zegels is dus minder mooi dan het lijkt. Maar een abonnement is te overzien.

 • Theo op 4 oktober 2010 om 13:51

  Ik ben zelf al vele jaren lid van de Waddenvereniging en was bijzonder ingenomen met het prachtige boek wat nu is verschenen voor de prijs van € 14,95 en daarvan gaan ook nog eens € 2,00 naar de Waddenvereniging.
  Alleen vind ik het vreemd dat JS beweerd
  dat men bij aankoop van het boek de eerste
  3 velletjes inbegrepen zijn. Welnu, dat is niet juist, men zal gewoon per maand € 8,95 moeten doneren voor de 3 velletjes postzegels en dat X 5 natuurlijk.
  En dan heb ik geen rekening gehouden met de belachelijk hoge prijs van € 2,50 X 5 voor de verzendkosten.
  Ik heb inmiddels het boek ontvangen (zonder verzendkosten)en ben erg in mijn nopjes met dit bijzonder fraaie boekwerk.
  Natuurlijk hoop ik dat er vele over de toonbank zullen gaan omdat dan de kas van de Waddenvereniging flink zal worden gespekt!

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)