Vogels André Buzin op Belgische verkiezingszegel - Postzegelblog

Vogels André Buzin op Belgische verkiezingszegel

0

Op 15 april vlogen de vogels van de Belgische natuurschilder André Buzin 25 jaar, hetgeen werd herdacht met een geïllustreerd velletje waarin vijf zegels in grootformaat in het buitenland 1-tarief waarop een buizerd, een boomvalk, een sperwer, een rode wouw en een havik. De serie, waarmee op 9 juni 1985 (een zegel van 3 franc met een appelvink) werd gestart telde tot op dat moment 104 zegels, 44 in franc-waarde, 13 in dubbele waarde fr. en euro – in de periode 2000-2002- en 47 in euro-waarden.

Aan deze reeks zijn, naar nu blijkt, respectievelijk op 12 mei en 14 juni twee zegels toegevoegd. De mei-zegel is wel heel bijzonder, en kan heel snel aan de aandacht ontsnappen. Hij werd namelijk uitgegeven ter gelegenheid van de verkiezingen, hetgeen ook op de zegel (met een 1– een meerkoet– zonder faciale waarde van € 0,28), wordt vermeld. Op de andere zegel (€ 4,09, voor aangetekende zendingen tot 2 kg) staat een fazant.

De eerste Belgische zegels voor na de zomervakanties kwamen 30 augustus uit. Met vijf zegels in het buitenland 1-tarief wordt de aandacht gevestigd op hoogbouw. Met deze zegels wordt ook de 100e geboortedag herdacht van Renaat Braem (1910-2001), een van de invloedrijkste naoorlogse bouwmeesters van België en een leerling van de beroemde Le Corbusier. Op de zegels, die ook met zijn vijven in een geïllustreerd velletje zitten (€ 4,50): Le Tonneau in Brussel, Sint-Maartensdal in Leuven, Le fer à cheval in Brussel, Boerentoren in Antwerpen en La Cité de Droixhe in Luik.

De toeristische zegels van dit jaar (ook 30/8) hebben als thema de fiets- en wandelroutes in Vlaanderen en Wallonië, twee zelfklevende zegels met het 1-binnenlandtarief: Fietsknooppunten en Le RAVel. Ook tien in een boekje.

De derde emissie die 30 augustus verscheen betreft het tweede velletje Postvoertuigen vroeger en nu. Deze keer oude en nieuwe vrachtwagens en treinen van De Post. Tien zegels in het 1-binnenlandtarief in een velletje (€ 5,90): 2 x een rijdend postkantoor, ford uit 1953, 2 x een postrein (1931), 2 x een vrachtwagen Bedford (1979), 2 x een posttrein uit 1968 en 2 x een vrachtwagen Volvo (2009).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
BelgiëNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.