Waar blijven Nederlandse Werelderfgoedzegels? - Postzegelblog

Waar blijven Nederlandse Werelderfgoedzegels?

4

Wordt het geen tijd, nu de 17e eeuwse Amsterdamse grachtengordel op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO is geplaatst om eindelijk ook eens postaal aandacht te besteden aan de Nederlandse monumenten die op deze lijst staan. De grachtengordel is tenslotte al het negende culturele en/of landschappelijke monumenten dat het predikaat Werelderfgoed heeft. In het verleden heb ik er al enkele keren op aangedrongen dat TNT Post het erfgoed op postzegels verbeeldt, maar het mag nog steeds niet zo zijn. Er zou immers met beelden van Schokland, de Stelling van Amsterdam, de molens van Kinderdijk, het Woudagemaal/Lemmer, De Beemster, het Rietveld Schröderhuis, de Waddenzee en nu dus de Amsterdamse grachtengordel een mooie reeks te maken zijn, elk jaar één of twee velletjes met steeds aandacht voor één monument.

Wel is TNT Post twee jaar geleden (helaas, zou ik bijna zeggen) gestart met een reeks Grenzeloos Nederland. De derde set van drie velletjes verscheen 17 augustus. Het was dus druk op die dag, toen verscheen ook het velletje Lang leve het Bos! De eerste serie Grenzeloos, gewijd aan de Nederlandse Antillen en Aruba verscheen 8 juli 2008, de tweede, Nederland-Brazilië, vorig jaar 4 augustus en deze derde is opgedragen aan Suriname.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Nederland Nederland UNESCONieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (4 stemmen, gemiddeld: 3,75 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.