Rockmuzikant en schilder Lindenberg ontwerpt ook postzegels - Postzegelblog

Rockmuzikant en schilder Lindenberg ontwerpt ook postzegels

1

De rockmuzikant, protestzanger, schrijver en kunstschilder, Udo Lindenberg (*1946, Gronau) heeft nu ook furore gemaakt als ontwerper van postzegels. Lindenberg werd in 1973 bekend met de hit Alles klar auf der Andrea Doria en in 1983 kwam hij met zijn protestlied Sonderzug nach Pankov, waarin hij aandrong op open binnengrenzen tussen de beide Duitslanden. Zowel in West-Duitsland als in de DDR sloegen de golven hoog op; in de DDR werd het lied zelfs verboden.

Lindenberg heeft nu (1 juli) twee groetzegels ontworpen met op de ene de Andrea Doria (45c) en op de andere de Sonderzug nach Pankow (55c). De oceaanstomer Andrea Doria, de trots van de Italiaanse cruisevloot, was op 17 juli 1956 uit Genua vertrokken met bestemming New York. Aan boord waren 1134 passagiers en 572 bemanningsleden. Acht dagen later raakte het schip zo’n vierhonderd kilometer ten oosten van New York in dichte mist. Het werd toen geramd door de MS Stockholm, dat op weg was naar Göteborg. De Andrea Doria verdween in de golven. Bij de ramp verloren 46 mensen het leven.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Duitsland Auteurs BoekenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.