Lang leve het bosstempel - Postzegelblog

Lang leve het bosstempel

5

Nee, dit gaat niet over Wouter Bos! Het gaat over een speciaal stempel dat werd aangevraagd door de Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie voor de uitgave van de postzegels Lang leve het Bos! Bate Hylkema ging op 16 augustus al uitgebreid in op de postzegels. Ik kan u nu het bijbehorende stempel laten zien.

De Vereniging voor Kinderpostzegels en Maximafilie heeft toestemming van TNT Post om twee keer per jaar een speciaal stempel aan te vragen. De leden die lid zijn van de nieuwtjesdienst van deze vereniging ontvangen vanzelf afdrukken van de stempels op hun maximumkaarten. Een bijzonderheid is dat in het stempel alle facetten moeten terugkomen die op de postzegels te zien zijn. Birza Design uit Deventer is verantwoordelijk voor het ontwerp en heeft deze keer gekozen voor een stapel boomstammen met daarin afbeeldingen van de elementen uit de postzegels. Gekozen is voor de plaatsnaam Otterlo vanwege de bosrijke omgeving daar.

Als extra service voor andere verzamelaars is het ook mogelijk om een afdruk van het stempel op eigen poststukken te verkrijgen. De te stempelen poststukken moeten voorzien zijn van frankeergeldige postzegels die uitgegeven zijn óp of vóór 17 augustus.

Bij voorkeur met de postzegels uit het velletje Lang leve het bos. Deze worden dan gestempeld met het bijbehorende bijzondere stempel van 17 augustus.

Let op dat u een voldoende gefrankeerde en aan uzelf geadresseerde retourenvelop bijsluit!

De kaart laat zien een Vlaamse Gaai in het bos. De kaart is van de bekende M.A. Koekkoek, die we kennen van veel schoolplaten.

Uw stempelverzoek kunt u richten aan R. van der Leeden, Laan van Meerdervoort 870, 2564 AS Den Haag. Doet u dit uiterlijk 25 oktober 2010.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
KinderpostzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Kees Verhulst werkt in het dagelijks leven voor de Rijksoverheid. Zijn interesse binnen de filatelie gaat met name uit naar de moderne poststempels vanaf circa 1980.

Reacties (5) Schrijf een reactie

 • dolores op 24 augustus 2010 om 18:09

  Dus, als ik het goed begrijp, ik stuur een enveloppe of maximum kaart naar dat adres, liefst met de bomenzegels erop, en een aan mijzelf geadresseerde en gefrankeerde enveloppe bijgesloten, en dan krijg ik overal dit stempel op? wat leuk!

 • dolores op 24 augustus 2010 om 18:15

  Tot wanneer kan ik sturen?

 • ronald op 24 augustus 2010 om 23:31

  Graag vóór 25 oktober sturen naar:

  R. van der Leeden, Laan van Meerdervoort 870, 2564 AS Den Haag.

 • Bate Hylkema op 25 augustus 2010 om 11:27

  Een magnifiek (alle deelfragmenten van het postzegelvel ondersteunend) stempelontwerp, maar vanuit een geheel andere invalshoek bekeken en uitgevoerd.
  Naast de afbeelding van drie kopse uiteinden van de stammen (met daarin de jaarringen) zijn vlaamse gaai, esdoornblad, rozebottel, viltroosblad, adelaarsvaren, Noorse esdoornwortels en mycena-paddestoelen aanwezig.
  In deze piramide-opstelling is in zekere zin ook een wankel evenwicht aanwezig, zoals beschreven in mijn bijdrage over het gekunstelde boslandschap. Zodra een van de stammen(behalve de hoogste), stort de ‘piramide’ in.

 • Bate Hylkema op 25 augustus 2010 om 11:30

  Zodra een van de stammen (behalve de hoogste) wordt verwijderd, stort de ‘piramide’ in.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)