Oostenrijk begint nieuwe reeks: Kerken - Postzegelblog

Oostenrijk begint nieuwe reeks: Kerken

1

Oostenrijk kent al een aantal reeksen, dat in ieder geval één keer per jaar wordt uitgebreid. Dat zijn Altes Österreich, Formule 1 Legenden, Tierschutz. Post, Österreicher in Hollywood, Sakrale Kunst in Österreich, Eisenbahnen, Moderne Kunst (loopt al sinds de jaren ’70), Klassische Markenzeichen en Schutzpatrone. Met ingang van 25 juni komt daar een nieuwe bij: Kirchen aus Österreich. Op de eerste zegel (100 c, oplage 300.000 stuks) de Pfalzkirche van Karnburg, die aan de Heilige Petrus en Paulus is gewijd.

De Pfalzkirche van Karnburg, – ongeveer vijf kilometer ten noorden van Klagenfurt, aan de voet van het Ulrichsgebergte – behoort tot de oudste kerken van Oostenrijk. De bouw van de kerk begon in 888, en het eerste document waarin hij werd vermeld dateert van 927. In de Middeleeuwen was Karnburg, dat nu bijna 600 inwoners telt, het centrum van het ’alpenslavische’ vorstendom Karantanien.

Voor de inrichting van de Pfalzkirche werden in de loop der jaren talrijke Romeinse reliëf- en wandschilderingen gebruikt. Resten van deze schilderingen zijn tot op heden bewaard gebleven. Vanuit Karnburg loopt een voetpad naar de kerk die door veertien staakjes wordt omzoomd, waarop de lijdensweg van Christus wordt verbeeld. Een beeldengroep bij de kerk is het vijftiende aandachtspunt van de passieweg. De kerk werd in de vorige eeuw twee keer gerestaureerd, in 1928 en 1970.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Historisch Oostenrijk KerkenNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.