Vuurtorenreeks in Duitsland weer vervolg - Postzegelblog

Vuurtorenreeks in Duitsland weer vervolg

0

Duitsland presenteerde 8 juli 2004 de eerste twee vuurtorenzegels. Sindsdien kwamen er jaarlijks twee zegels uit, waardoor dus een reeks is ontstaan. Op 10 juni verscheen de zevende set van twee zegels met respectievelijk de vuurtoren Neuwerk (45c, gebouwd tussen 1300 en 1310) en de vuurtoren Falshöft (55c, gebouwd 1908/1909). Eigenlijk staat deze set genoteerd als tiende, maar dat komt omdat er identieke zegels zijn verschenen als strips en in boekjes.

Behalve deze reeks heeft Duitsland (6 mei) nog een reeks uitgebreid, en wel de (permanente) bloemenreeks, aanvulling 21. Op de zegel (45c) een lelietje-van-dalen (Convallaria majalis). De aanvulling verscheen ook als rolzegel met rugnummer R.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Duitsland VuurtorensNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.