Van Gogh zegels ook verkrijgbaar in Oranjestad - Postzegelblog

Van Gogh zegels ook verkrijgbaar in Oranjestad

2

Als Van Gogh wist hoe beroemd hij zou worden, zou hij nog even gebleven zijn om te genieten. Vincent van Gogh staat namelijk nu weer afgebeeld op de nieuwe uitgave van postzegels van de afdeling filatelie van Post Aruba. De postzegels zijn te koop tot 30 juli 2011 op de postkantoren van Oranjestad, Palm Beach Plaza, San Nicolas, Santa Cruz en Port of Call.

Schilderijen van schilder Vincent van Gogh.

De schilderijen van Van Gogh zijn aangepast in postzegelvorm door lokale kunstenaar Stan Kuiperi. Hij wilde de schilderijen in hun originele vorm te houden door deze in hun geheel of deels weer te geven. Kuiperi gebruikt dezelfde kleuren die in het schilderij voorkomen om een kader te creëren die past bij het respectievelijke schilderij.

Post Aruba heeft gekozen voor een selectie van het meest opvallende werk van de kunstenaar. Op de postzegel van 200 cent staat het zelfportret met ‘Grijze Vilten Hoed’. Van Gogh schilderde dit zelfportret toen hij in 1887 in Parijs verbleef. Wellicht het meest beroemde schilderij van Van Gogh, Zonnebloemen staat op postzegels met de waarde 250 cent. De vroege serie van Van Gogh’s Zonnebloemen zijn ook gemaakt in Parijs in 1887.

Postzegels van 305 cent hebben de beeltenis van Van Gogh’s Sterrennacht. Deze schilderde hij in 1889 toen hij opgenomen was in het gesticht van Saint-Remy. Het laatste schilderij voor de dood van Van Gogh in 1890, Korenveld met Kraaien, staat op postzegels met de waarde 500 cent.

De nieuwe uitgifte van Aruba verbeeldt het Internationale Cultuur. Zoals andere belangrijke kunstenaars heeft Vincent van Gogh een stijl die zonder dat hij dat wist gevolgd zou worden door andere kunstenaars. Vincent van Gogh (30 maart 1853 – 29 juli 1890) was een Nederlandse postimpressionistische schilder wiens werk verreikende invloed heeft gehad op de 20ste eeuwse kunst vanwege de levendige kleuren en emotionele impact. Hij leed gedurende zijn hele leven aan angsten en steeds vaker voorkomende aanvallen van zenuwkwalen, en stierf vrijwel onbekend op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een zelf toegediende schotwond. Weinig gewaardeerd tijdens zijn leven is zijn faam na zijn dood toegenomen. Vandaag de dag wordt hij algemeen beschouwd tot een van de grootste schilders ooit en als belangrijke grondlegger van de moderne kunst. Van Gogh begon pas te schilderen toen hij achter in de twintig was, en zijn meest bekende werken dateren van zijn laatste twee levensjaren. Hij heeft meer dan 2000 kunstwerken geproduceerd bestaande uit 900 schilderijen en 1100 tekeningen en schetsen.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Aruba Nederlandse Antillen Vincent van GoghNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (2) Schrijf een reactie

 • Theo op 9 augustus 2010 om 18:32

  Waarom nu niet in ons mooie Nederland te koop. Moet ik nu speciaal naar Aruba reizen om deze serie aan te schaffen terwijl ik daar net 4 weken ben geweest??
  Theo

 • Stan Kuiperi op 7 september 2010 om 17:36

  Dear Lia Vieveen,

  Thank you for your kind review of the new Aruba-Van Gogh stamps I designed.
  One detail: The designs were based on paintings I chose myself after studying which of van Gogh’s famous works would be more suitable for stamp designs. (I’m an Art Education and Art History professor too). I saw the final products for the first time on your blog!
  P.s. If I can get ‘Theo’s’ mail address, I’ll mail him a series. Just let me know.

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)