Pro Republica-postzegels niet opnieuw gedrukt - Postzegelblog

Pro Republica-postzegels niet opnieuw gedrukt

23

Een maand geleden hebben we hier op Postzegelblog al een bericht overgenomen over de omstreden postzegels van Pro Republica. Deze avond kwam in het journaal naar voren dat TNT Post deze postzegels niet opnieuw geprint zullen worden. Volgens een woordvoerster van TNT is deze postzegel in strijd met de algemene voorwaarden van het postbedrijf . “Het betreft een zegel die voorzien is van een politieke uiting. Dat is niet toegestaan.”


De bewuste postzegel is voorzien van het logo van Pro Republica. Boven aan de zegel staat de tekst: Hier moet een president komen!

De controle op persoonlijk ontworpen postzegels gebeurt ‘met het menselijk oog in de drukkerij’, aldus de TNT-woordvoerster. “Deze zegel is er tussendoor geslopen.”

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegelsNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (3 stemmen, gemiddeld: 3,67 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

  Reacties (23) Schrijf een reactie

  • Lia Vieveen van Postzegelblog op 29 juli 2010 om 23:25

   In het eerdere artikel werd al flink gediscussieerd of dit bericht wel overgenomen had mogen worden. Postzegelblog neemt hierover geen standpunt in. Postzegelblog wil informatie over postzegels geven. Elke verzamelaar beslist vervolgens op persoonlijke gronden of hij/zij een postzegel wel of niet wil opnemen in zijn/haar verzameling. Om deze reden is ook dit bericht geplaatst.

  • Gerrit Jan op 30 juli 2010 om 10:29

   ‘Er tussendoor geslopen’?! Of een republikeinse drukkerijmedewerker die even de andere kant op gekeken heeft.

   Los daarvan, wat een krampachtigheid! Zolang een zegel niet beledigend is, moet alles toch kunnen, ook op postzegels.

   Dan wint de postzegel als communicatiemiddel veel meer aan kracht. Prima toch?!

  • willem hogendoorn op 30 juli 2010 om 13:38

   Nederland op z’n smalst.

  • friso op 30 juli 2010 om 18:51

   Uit de bovenstaande reactie van Lia Vieveen blijkt een duidelijk “schuldgevoel..?” of is het “triomf ..?”
   Want -wie O wie- heeft toch de TNT gemaild?

  • linda op 30 juli 2010 om 20:09

   Schuldgevoel?

  • linda op 30 juli 2010 om 21:12

   Is er trouwens nog iemand
   die twee van deze zegels kan missen?
   Tegen betaling uiteraard.
   Of ruilen….

  • aadb op 31 juli 2010 om 00:36

   In mijn discussie ging het niet over de zegel die nooit door de beoordeling had moeten komen maar ala fouten worden gemaakt .Mijn bezwaar en ik val in herhaling gaat over de bijgevoegde tekst die verder niets van doen heeft met de postzegel .De redaktie had de teksten weg kunnen laten maar vond dit niet nodig om onduidelijke redenen .Natuurlijk kan een ieder beslissen of ze de zegels willen sparen ,en natuurlijk is de vraag nu groot ,en ja sinds ik van het blog af ben krijg ik mailtjes van de REPUBLIEK GANGERS met opmerkingen of ik stalinistische trekjes heb ,wat mijn familie in de oorlog deed en dat ik een koninklijke onderscheiding kon verwachten met uitleg hoe dit in zijn werk gaat .Hartelijk dank redactie een simpel niet plaatsen van beledigende teksten hadden een hoop onnodige discussie kunnen vermijden .Ik vraag daarom nog eens om de bij de zegels en velletjes aanwezige teksten te verwijderen en te vol staan met de afbeeldingen der zegels .

  • Marc op 31 juli 2010 om 16:33

   @AADB
   Als redactie, redacteur of editor van een website zoals bijvoorbeeld postzegelblog en vele andere filatelistische websites probeert men zo veel mogelijk “onafhankelijke” het nieuws te publiceren puur omdat het nieuws is, losstaand van het ontwerpen, en niet met de intentie om de publicatie achteraf te wijzigen of te verwijderen. Hoogstens achteraf een rectificatie als blijkt dat in de publicatie onwaarheden bevat, grievende teksten en dergelijke jegens andere personen of het copyright is geschonden. In die gevallen kan men vragen, eisen via de rechtelijke macht, de tekst aan te passen of mogelijk delen of geheel te verwijderen. Dit noemt men persvrijheid misschien een onbekend begrip voor jou maar het bestaat echt!

   Als jezelf actief meedoet aan een discussie d.m.v. reageren op reacties van anderen en/of je eigen menig duidelijk wil ventileren dan kan je een al dan niet de felheid van je eigen reacties dat gene terugverwachten, zeker als het gaat om onderwerpen die gevoelig liggen.
   Het is dan ook niet sportief achteraf een klaaggezang te schrijven aan de redactie van postzegelblog als je zelf bekaaid bent vanaf gekomen, immers wie de bal kaatst kan hem terug verwachten.

   Dat je alweer voor de zoveelste keer vraagt om de tekst te verwijderen bij het eerder bericht over de zegels van Pro Republica lijkt mij niet correct. Wij filatelisten en anderen hebben toch ook geen zeggenschap en bepalen toch ook niet de prijs van de postzegels die jij verkoopt.

  • aadb op 31 juli 2010 om 17:22

   Marc .Het oraal gebuiken van mevr van ambsberg is geen grievende tekst maar een interlectuele grap waar men de handen voor op elkaar krijgt onder het genot van een vieuderiool.Persvrijheid met als doel te kwetsen komt in mijn bekrompen wereld niet voor .In onze westerse wereld mag men schrijven wat men wil , maar nergens staat dat het moet .

  • aadb op 31 juli 2010 om 17:32

   Marc

   Grievende teksten die niets met de postzegel hebben zoals het oraal gebruiken van mevr van ambsberg
   horen niet thuis op een postzegelforum .Nogmaals men had kunnen volstaan met de afbeeldingen met
   aanvullende info over de zegel en de achtergrond. daarvan .Dat ook een bestel formulier opgevraagd kan worden
   is ook buiten de regels van reclame maken die het blog hanteerd . Het is fijn te vernemen dat TNT zijn fout
   heeft toe gegeven ,het zal de postzegelblog redaktie sieren een en ander ook te doen ,en het niet af te doen als persvrijheid
   want je hoeft niet te publiceren om mensen te kwetsen ,dat gebeurt al genoeg in de andere media .Dat ik er bekaaid af kom is des
   te triester anonieme mailtjes aan mijn adres walgelijk .Men mag schrijven wat men wil maar men hoeft niet te schrijven wat men wil
   vaak een kwestie van fatsoen .Wat postzegelprijzen betreft de markt bepaald de prijs en de markt zijn de afnemers en bepalen dus zeker
   wel de prijs ..

  • Marc op 31 juli 2010 om 17:53

   @AADB
   Wat voor de één kwetsend overkomt, is voor de ander gewoon nieuws. Dat zijn de voor- en nadelen van vrijenmeningsuiting. Nergens staat ook dat je moet reageren. Als je eraan stoort stap erover heen en lees verder, maar als deelneemt aan een discussie dan doe je dat op eigen titel en ben je zelf verantwoordelijk voor wat je schrijft en de gevolgen daarvan. Als jij je dan onheus bejegend voelt dan kan je daar niet de redactie voor verantwoordelijk stellen hoogstens de personen waarmee jij de discussie bent aangegaan.

   De wereld is nu eenmaal groter dan jouw “bekrompen wereld” en iets kunnen begrijpen is iets anders dan willen begrijpen.

  • aadb op 31 juli 2010 om 18:18

   Marc je bent duidelijk een voorbeeld van je laatste tekst regel .Kan je mij dan de nieuwswaarde aan geven bij de bijgevoegde teksten over het oranje huis .Wat is de nieuwswaarde van de hooghartige blik van Beatrix en de nieuws waarde van het oraal gebruik van mevr van amsberg .Wel kwetsen)als grapje) maar geen nieuws waarde .Een en ander is mij nu wel duidelijk geeft niet wat je schrijft als je maar schrijft anderen bepalen de nieuws waarde .Dat ik niet hoeft te reageren zou de makkelijke weg zijn van berusting die vele foute regiems in het zadel hebben geholpen .Ik weet ook wel dat je niet populair wordt door stelling te nemen maar juist de z.g tegenpartij zijn gang laten gaan zonder enig weer woord is koren op de molen van deze lieden ,en zij pakken elke kans die ze geboden wordt om hun standpunten duidelijk te maken .Helaas voor hun pakt TNT de regels en hebben ze pech dat hun z.g vrije mening niet verder door een postzegel gedragen kan worden.

  • Marc op 31 juli 2010 om 18:43

   AADB de discussie die we nu voeren heeft niets meer met postzegels te maken en heeft daarom geen toegevoegde waarde meer voor postzegelblog, daarom laat ik het hierbij. Mogelijk kunnen we verder discussiëren via email. Klik op mijn naam en komt op mijn website met contactformulier. Daar kunnen we verder gaan.

  • aadb op 31 juli 2010 om 21:03

   Marc” ik vind het allemaal best geen discussie meer op dit blog over de republiek zegels ik zal met genoegen deze zegels in de anale pot stoppen en met veel plezier de zegels van mevr v. amsberg oraal gebruiken .Maar bij alle gekheid op een stokje mijn discussie ging niet over de zegel maar over de bijbehorende tekst en de voorwaarden die tnt steld niets meer en niets minder en dat wilde ik aan de orde stellen .vr gr en tot mails

  • Albert Haan op 1 augustus 2010 om 19:26

   Dit moest toch een keer gebeuren,
   Een afbeelding of tekst, dat niet hoort op een persoonlijke zegel.
   Met deze mogelijkheid om persoonlijke zegels te maken.
   Een fout kan altijd gemaakt worden.
   Zie de vele blunders die TNT zelf maakt en uitgeeft oa verkeerde datum tekst of afbeeldingen.

  • jan1929 op 3 augustus 2010 om 11:02

   ls,
   de reden voor tnt om niet meer te drukken was dat de zegels een politieke boodschap zouden hebben. nou en ?? is het hoofd van de koningin op de zegels dan geen reclame voor de monarchie ????? dus ook politiek… de tnt moet een andere bril opzetten.

  • Arjan op 4 augustus 2010 om 09:54

   Heeft iemand deze zegel eigenlijk? ik probeer een goede afbeelding te krijgen maar op het internet zijn alleen kleinere plaatjes te vinden. Zou diegene die deze zegel heeft mij een hi res afbeelding (scan van minimaal 300dpi) kunnen doen toekomen? Mag een losse zegel zijn, of een velletje, of misschien zelfs echt gebruikt op stuk!
   emailadres is rerrick at btopenworld dot com

  • Serafina op 15 augustus 2010 om 10:13

   @ Arjan: wat wil je daarmee doen dan? Het beeldmerk is namelijk eigendom van Pro Republica, dus als je er aan denkt zelf postzegels te willen gaan bestellen met die afbeelding, dan ben je wel in overtreding. ’t Is maar dat je het weet.

  • Arjan op 15 augustus 2010 om 10:48

   Tjongejonge wat een achterdocht.
   Nee, Stamp Magazine had mij gevraagd een stukje over deze zegel plus ophef te schrijven en daarbij een illustratie te regelen, vandaar.

  • toon op 15 augustus 2010 om 16:54

   Wie is in GODSNAAM serafina?

  • Arjan op 15 augustus 2010 om 17:12

   Misschien wel een kandidaat voor ’s Nederlands eerste republieke president!

  • aadb op 15 augustus 2010 om 17:19

   Beste lezers de zegelvelletjes kunnen tot onze spijt niet meer besteld worden .Wel kunt u ipv de zegels een mooie flyer bestellen die gaat over een constitunionele staatsgreep
   wat wil je nog meer .Wij danken de redaktie voor het niet verwijderen van onze annonce inzake de velletjes, Met name het bestel formulier is prachtige reclame voor ons genootschap.

  • Marc op 15 augustus 2010 om 21:13

   @Toon

   Volgens mij zet Pro Republica de joker in, genaamde “Serafina”, niet de slimste maar goed het Republikeins kluppie ze moet toch iets te wauwelen hebben. Trouwens met z’n houding zijn ze al aardig besmet met het regenten virus.

  Schrijf een reactie

  (registratie is niet nodig)