Beeld juni-postzegel Haren 850 jaar twee maal gebruikt - Postzegelblog

Beeld juni-postzegel Haren 850 jaar twee maal gebruikt

1

Zoals eerder besproken hier op Postzegelblog geeft Haren elke maand een persoonlijke postzegel uit om 850 jaar Haren te vieren. In juni werd gekozen voor het clubgebouw van de Noord-Nederlandse Golf- en Countryclub in Glimmen op het landgoed De Poll. De club viert dit jaar 60-jarig bestaan. Een bijzonder detail is dat het beeld voor deze postzegel twee keer is gebruikt.

De foto van het clubhuis van de NNG&CC werd de eerste keer gebruikt voor de 6e uitgave van “850 jaar Haren” waarbij “850 jaar thuis in Haren” als tekst op de zegel staat, de velletjes hebben geen koptekst. Maar ook de desbetreffende golfclub heeft dezelfde foto gebruikt om een persoonlijke postzegel uit te geven nu met “NNG&CC 1950-2010” als tekst op de zegel en op de velletjes een koptekst van “verkoopprijs € 5”. Van de aankoopprijs van € 5,00 voor een velletje bij zowel 850 jaar Haren als ook NNG&CC gaat er 0,60 naar de stichting Terre des Hommes.

Deze maand gaf Haren 850 jaar een postzegel uit waarop de afd. Groningen van de KVTH haar 100-jarig bestaan viert met een jaarlijkse keuring van trekpaarden en haflingers in Onnen en met een grote hippische show voor het publiek. Ook deze velletjes worden verkocht voor € 5,-

Alle tot nu uitgegeven postzegels zijn te vinden op www.haren850.nl.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Reacties (1)

  • linda op 30 juli 2010 om 20:13

    @Lia,
    deze zegels zijn Qua beeld veel scherper dan de zelf (thuis) gemaakte zegels.
    Zijn deze vellen ergens anders gedrukt
    of is het gewoon beter beeldmateriaal?

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)