Jubileumzegels 2010 Liechtenstein - Postzegelblog

Jubileumzegels 2010 Liechtenstein

1

Liechtenstein heeft 7 juni drie jubileumzegels gepresenteerd. De eerste zegel (1,00 Zw.fr.) verwijst naar het 50-jarig bestaan van de Liechtensteinse Invalidenversicherung (figuurtjes worden bescherm door een plaat); de tweede zegel (140 rappen) herdenkt de oprichting van de EFTA, vijftig jaar geleden in Stockholm. De EFTA (European Free Trade Association, Europese Vrijhandelszone) bestond toen uit Denemarken, Groot-Brittannië, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Zweden en Zwitserland. Later traden ook Finland, Liechtenstein en IJsland toe.

Momenteel maken alleen nog Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland deel uit van de EFTA. Op de zegel de vlaggen van de huidige leden.

De derde herdenkingszegel is gewijd aan ’50 jaar Interpol Vaduz’, een zegel van 1,90 Zw.fr.; motief: een vingerafdruk. Liechtenstein is sinds 1960 aangesloten bij Interpol, dat in 1923 is opgericht, dat zijn hoofdzetel heeft in Genève en waarbij 188 landen zijn aangesloten.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
LiechtensteinNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel