Vier vlinderseries: Liechtenstein, Singapore, Nieuw-Zeeland en Niue - Postzegelblog

Vier vlinderseries: Liechtenstein, Singapore, Nieuw-Zeeland en Niue

3

Het blijft een prachtig thema: Vlinders. Liechtenstein heeft 7 juni de vorig jaar in september begonnen vlinderreeks uitgebreid met een tweede set waarop een goudooghooibeestje/Coenonympha oedippus (140 rp.), een van de zeldzame vlinders in Europa waarvan het aantal razendsnel achteruitgaat, een cintroenvlinder/Gonepteryx rhamni (160 rp) en een koninginnepage/Papilio machaon (260 rp.).

Singapore kwam 21 april met vier zegels waarop Butterflies. Op de zegels wordt ook de metamorfose in beeld gebracht. Beelden van de Troides helena cerberus (1st), Graphium agamemnon agamemnon (80c), Drupadia ravindra moorel (1.10c) en Ideopsis vulgaris macrina ($2).

Nieuw Zeeland heeft 7 juli voor de 81e keer het werk van de New Zealand Foundation for Child and Family Health and Development postaal ondersteund met de uitgifte van drie bijslagzegels waarop vlinders. Op de zegels een Lycaena boldenarum (50c+10c), een Danaus plexippus (50c+10c) en Agryrophenga antipodium ($1,00+10c).

Ook Niue laat 7 juli drie vlinders fladderen: Hipolimnas bolina ($ 1,40), Junonia vilida ($1,70) en Hypolimnas antilope ($2,40). De zegels zitten ook in een miniatuurvelletje.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Liechtenstein VlindersNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (2 stemmen, gemiddeld: 4,50 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.