Educatieve bomenserie in Singapore - Postzegelblog

Educatieve bomenserie in Singapore

2

Nederland heeft voor 17 augustus een emissie Lang leve het bos op het programma staan, dit ondanks het feit dat het gemeenschappelijke Europostthema voor volgend jaar Het bos is. Of zou Nederland net als dit jaar de Europazegels/Kinderboeken aan zich voorbij laten gaan, hoewel er toch wel een paar aardige kinderboeken zijn die voor een beeld op de Europazegels in aanmerking hadden kunnen komen.

De Nederlandse zegels brengen vanaf 17 augustus de rijkdom van het bos in beeld. Singapore heeft 26 mei een educatieve bomenserie uitgebracht met als titel Know 10 Trees. De post van de stadstaat geeft hierbij wel een heel bijzondere uitleg: In Singapore, trees can be found along highways, in parks, neighbourhoods and gardens. Without them, the city would be a harsh concrete landscape. ’Know 10 Trees’ is an NParks initiative aimed at raising the public’s awareness of Singapore’s most common roadside trees, which are colourfully depicted in this set pf stamps.

Op de tien 1st-zegels niet alleen in vol ornaat de bomen, maar ook de bladeren en de vruchten: Samanea saman (Rain Tree), Peltophorum pterocarpum (Yellow Flame), Syzygium grande (Sea Apple), Khanya senegalensis (Senegal Mahogany), Swietmacrophylla (Broad-leafed Mahogany), Fagraea fragrans (Tembusu), Adenanthera pavonina (Saga), Pterocarpus indicus (Angsana), Tabebuia rosea (Trumpet Tree) en Terminalia catappa (Sea Almond).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch Europa CEPTNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel