Flipje-postzegels helemaal uitverkocht - Postzegelblog

Flipje-postzegels helemaal uitverkocht

8

Wie kent hem niet: Flipje, het Betuwemannetje. Dit jaar bestaat Flipje 75 jaar en was daarmee reden om hem op een persoonlijke postzegel te zetten. De eerste serie van 1000 vellen was binnen één dag uitverkocht. De tweede serie is ondertussen ook verkocht. Helaas geldt op=op. Eind augustus 2010 komt er weer een nieuw item: postzegels met ansichtkaarten van Flipje.

Gezien de wisseling afgelopen week van de 44 cent naar 1 postzegels, zou het kunnen zijn dat de tweede serie op de nieuwe vellen is verschenen. Een bijzondere bijkomstigheid!

Flipje herinner ik me hem vooral van uit mijn jeugd. Flipje is ontstaan in 1935 in fabriek De Betuwe. Om zich te onderscheiden van concurrenten zocht men naar een figuurtje of poppetje die symbool stond voor de jam die De Betuwe maakte. Philip van Alfen, van reclamebureau ‘Van Alfen’ bedacht toen Flipje als logo voor de Tielse jamfabriek.

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Persoonlijke postzegels NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (1 stemmen, gemiddeld: 5,00 uit 5)
Loading...
PrintSchrijf een reactie

Lia Vieveen was een van de twee oprichters van Postzegelblog. De liefde voor postzegels heeft ze van haar vader, internet is haar andere passie.

Tags bij dit artikel

Reacties (8) Schrijf een reactie

 • oompeur op 8 juli 2010 om 08:59

  De informatie die gisteren door “De Zaak van de stad Tiel” werd gegeven was dat de nieuwe persoonlijke postzegels die in augustus worden uitgeven voor de frankering van de kaarten niet los te verkrijgen zijn. De plannen zijn dat de drie verschillende kaarten tezamen met zegels worden verkocht voor de prijs van euro 4,95

 • Lia op 8 juli 2010 om 09:23

  @Oompeur, bedankt voor je aanvulling!

 • linda op 8 juli 2010 om 15:39

  En waar waren ze te koop?
  soms loop je echt achter de feiten aan.
  ik heb gelukkig nog twee zegels kunnen kopen.
  @Lia wat is de bestel code van dit velletje? (links onder) hij is helaas niet leesbaar.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 8 juli 2010 om 17:02

  @Linda, ze waren te koop bij het Flipjemuseum en De Zaak van de Stad in Tiel te koop. En het nummer is waarschijnlijk: 5944866

 • linda op 8 juli 2010 om 17:18

  Oke bedankt Lia
  Ik kan a.s Zaterdag helaas niet :(
  Het was een mooie kans om gelijk gestemde te ontmoeten maar het is te kort dag.

 • Lia Vieveen van Postzegelblog op 8 juli 2010 om 17:35

  @linda, er komen nog meer bijeenkomsten ;)

 • oompeur op 9 juli 2010 om 13:04

  De kopers van de tweede uitgave van de Flipjevelletjes welke door De Zaak van de stad Tiel op een lijst zijn gezet en de komende week deze velletjes in Tiel op konden halen worden nu gebeld met de mededeling dat er niet genoeg voorraad van de tweede oplage zou zijn zodat er een groot aantal kopers van de lijst worden afgehaald.
  Voor het niet kunnen kopen van de Flipjezegels kreeg ik als alternatief aangeboden de uitgifte in september van de drie kaarten met drie zegels voor slechts 4,95 . Volgens mij als je een promotie voor Flipje gaat doen, met aankondigingen hiervan via de lokale omroep en pers, moet je er ook voor zorgen dat deze zegels de eerst komende tijd gewoon te verkrijgen zijn.

 • JHA op 11 november 2010 om 14:54

  Er zijn nu postboxwen verkrijgbaar met velletjes van drie Flipje-postzegles bij de Collect Club

Schrijf een reactie

(registratie is niet nodig)