Eerste homo-postzegel komt uit Oostenrijk - Postzegelblog

Eerste homo-postzegel komt uit Oostenrijk

5

Oostenrijk komt 3 juli met een wel heel bijzondere zegel. Voor zover bekend een wereldprimeur. Ter gelegenheid van de 15e Regenboog-parade in Wenen zal namelijk in een oplage van 250.000 exemplaren een 55 c.-zegel worden uitgebracht. Voor de zegel wordt als motief het logo Regenbogen Parade 15 Jahr gebruikt.

De secretaris-generaal, Kurt Krickler, van HOSI-Wien (Homosexuellen Initiative) over de moedige stap van de Oostenrijkse Post: “Wir sind unheimlich stolz darauf, dass Österreich hier für eine echte Sensation sorgt, die weltweit bisher einzigartig und erstmalig ist. Damit wird aber auch die Bedeutung der Regenbogenparade als eine der grössten und wichtigsten Veranstaltungen in Österreich gegen sozialen Ausgrenzung und Diskriminierung anerkannt.”

Wat denken jullie? Is het inderdaad een wereldprimeur?

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
Thematisch OostenrijkNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.

Tags bij dit artikel