Swinging Sixties, Heidi, een clown en meer - Postzegelblog

Swinging Sixties, Heidi, een clown en meer

0

Vrijdag meldde ik hier op Postzegelblog dat in België en Zwitserland respectievelijk op 10 mei en 6 mei spoorwegzegels werden uitgegeven. Deze landen gaven echter nog meer uit. We beginnen met België. Ze presenteerde vijf zelfklevende zegels, die de swinging sixties in herinnering roepen. Op de zegels, die het binnenland 1-tarief hebben, staan onder andere toeters en bellen, geschenken, champagne en gebak. Ook uitgegeven in boekjes van tien (€ 5,90).

En in Zwitserland verschenen behalve de spoorwegjubileumzegels: de Europazegel met het Posteuropthema Kinderboeken (100 rappen). Deze zegel zou wel eens tot de mooiste Europazegel 2010 kunnen worden gekozen: afgebeeld wordt de wereldberoemde Heidi.

Genève is dit jaar de ’wereldhoofdstad van het circus’. Een zegel van 140 rp. met daarop een roterende hoofd van een clown vestigt daarop de aandacht.

Het 200-jarig bestaan van de Schweizerische Gemeinnützige Gesellschaft (het overkoepelende orgaan van een aantal sociale instellingen) wordt herdacht met een 100 rp.-zegel met daarop 28 figuurtjes die actief zijn.

Tot slot twee herdenkingszegels, beide van 85 rappen. Gememoreerd worden de 250e geboortedag van de dichter en verhalenverteller Johann Peter Hebel, 1760-1826, (motief: standbeeld met op de achtergrond Basel), en met een schilderijzegel de 100e sterfdag van de wereldberoemde schilder Albert Anker (1831-1910).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
ThematischNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.