Huwelijk Victoria, flora en fauna in Zweden - Postzegelblog

Huwelijk Victoria, flora en fauna in Zweden

1

Op 24 februari maakten de Zweedse prinses Victoria en Daniel Westling, nadat ze zeven jaar een relatie hadden gehad, bekend dat ze gingen trouwen. De trouwdag was afgelopen zaterdag 19 juni. Op 13 mei verscheen al een velletje met daarin twee 6 kr.-zegel waarop het paar.

Naast de bijzondere postzegels is er ook een prachtige site gemaakt waarbij de velletjes, de totstandkoming en de productie worden toegelicht.

Het huwelijksvelletje is niet de enige emissie die 13 mei in roulatie werd gebracht.

De Zweedse groetzegels van dit jaar tonen viooltjes; tien zelfklevende zegels (brev inkires) in een boekje (60 kr.), vier motieven, en een rolzegel met drie viooltjes (brev inkires, 6 kr.).

De onderwaterwereld wordt verbeeld op vier 12 kr.-zegels, uitgegeven in boekjes van 10 stuks. Op de zegels: een blauwe vinvis (Balaenoptren muscukulus), een bruinvis (Phoconidae), een ringelrog of kleine zeehond (Pusa hispida) en een zeeotter (Enhydra lutris). Dit is een gemeenschappelijke uitgifte met Canada, dat een minivelletje (twee zegels, twee motieven) en een boekje heeft uitgegeven (acht zegels, twee motieven).

Verder is het 200-jarig bestaan van het Karolinska Instituut, de belangrijkste medische universiteit in Europa, en nummer acht in de wereld na zeven Amerikaanse universiteiten, herdacht met twee ekonomicbrev-zegels, een rode en een blauw. De zegels zijn uitgegeven in paren, blauw+rood, rood+blauw (per paar 11 kr.).

Gratis online postzegelcatalogus

Kijk in onze catalogus voor meer postzegels
NederlandNieuwsgierig naar de nieuwste postzegel- en postzegelproducten?

Kijk dan bij Collect Club.

Beoordeel met 1 sterBeoordeel met 2 sterrenBeoordeel met 3 sterrenBeoordeel met 4 sterrenBeoordeel met 5 sterren (Breng als eerste je stem uit.)
Laden...
PrintSchrijf een reactie

Hero Wit schrijft als filatelistisch journalist al 50 jaar filatelistisch columns in verschillende kranten en vanaf de start ook voor Postzegelblog.